Η λύση Bridgestone Road Conditions παρέχει άμεση πληροφόρηση για των συνθηκών που επικρατούν στις οδικές υποδομές.

Δεδομένα συνδεδεμένων οχημάτων για άμεση πληροφόρηση της οδικής κατάστασης και σήμανσης. Αυτή είναι η ιδέα του Bridgestone Road Conditions (BRC), βάσει δεδομένων της Webfleet. Το BRC θα βοηθήσει τις αρχές κυκλοφορίας στη διαχείριση των οδικών αξόνων, αλλά είναι χρήσιμο και για επαγγελματικούς στόλους που χρειάζονται άμεση πληροφόρηση για την κατάσταση των δρόμων.

Το BRC συνίσταται από γκάμα λύσεων βάσει τεχνητής νοημοσύνης (AI) και παρέχεται από την Bridgestone Mobility Solutions, με την χρήση ανώνυμων και συγκεντρωτικών δεδομένων συνδεδεμένων οχημάτων που διαχειρίζεται η Webfleet. Προς το παρόν, η γκάμα περιλαμβάνει δύο λύσεις:

Ανίχνευση κατεστραμμένου οδοστρώματος (RDD)

Αυτή η λύση αναλύει δεδομένα συνδεδεμένων οχημάτων για να εντοπίσει με ακρίβεια «ανωμαλίες οδοστρώματος», όπως λακκούβες, ρωγμές και μπαλώματα. Ο αλγόριθμος AI μπορεί να προσδιορίσει την σοβαρότητα της ζημιάς στο οδόστρωμα.

Το RDD βοηθά τους στόλους να αποτρέψουν ζημιές σε ελαστικά και οχήματα και να μειώσουν τον κίνδυνο ατυχημάτων. Οι αρχές οδικής κυκλοφορίας μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να προγραμματίσουν επισκευές και προληπτική συντήρηση.

Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες αιχμής AI, αυτή η λύση αναλύει δεδομένα συνδεδεμένων αισθητήρων οχημάτων και καμερών για να απεικονίσει οδική σήμανση, φωτεινούς σηματοδότες και άλλα οδικά στοιχεία και να επισημάνει τυχόν ζημιές, βανδαλισμούς ή κάλυψη από βλάστηση.

Με αυτόν τον τρόπο η RAV παρέχει στους στόλους και στις αρχές κυκλοφορίας χρήσιμες πληροφορίες για την κατάσταση των δρόμων και των υποδομών.

“Ασφάλεια και άνεση”

«Με την παροχή πληροφόρησης σε πραγματικό χρόνο, το BRC συμβάλλει στην αύξηση της οδικής ασφάλειας και της άνεσης», δήλωσε ο Raghunath Banerjee, Αντιπρόεδρος Λύσεων Δεδομένων της Bridgestone Mobility Solutions. «Αυτές οι προηγμένες λύσεις δεδομένων θα διαδραματίσουν θεμελιώδη ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό της μελλοντικής κινητικότητας, επιτρέποντας την ανάπτυξη έξυπνων πόλεων, παρόχων MaaS, καθώς και συνδεδεμένων και αυτόνομων οχημάτων».

Το Bridgestone Road Conditions είναι επί του παρόντος διαθέσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, την Ελβετία, την Αυστρία, τη Γερμανία και την Πολωνία.

Προηγούμενο άρθροTo Hyundai N Vision 74, καλύτερο Concept Car
Επόμενο άρθροΕΕ: Τα συνθετικά καύσιμα θα επιτρέπονται και μετά το 2035