Η bp ενισχύει τις δραστηριότητές της σε ανανεώσιμες πηγές στις ΗΠΑ με εξαγορά ηλιακής ενέργειας 9GW από την 7X Energy.

  • Απόκτηση αγωγού 9GW ηλιακών έργων υψηλής ποιότητας
  • Επιτάχυνση προόδου προς επίτευξη του στόχου παραγωγής ενέργειας χαμηλού άνθρακα 20GW έως το 2025
  • Απόδειξη διαρκούς δέσμευσης της bp σε επενδύσεις καθαρής ενέργειας στις ΗΠΑ
  • Τα έργα αναμένεται να καλύψουν το minimum ποσοστό απόδοσης 8%-10% της bp

Η bp κατέληξε σε συμφωνία για την αγορά έργων ηλιακής παραγωγής 9GW στις ΗΠΑ από τον ανεξάρτητη αμερικανική εταιρεία παραγωγής ηλιακής ενέργειας 7X Energy. Η εξαγορά αποτελεί σημαντικό βήμα προς επίτευξη του στόχου της bp για αύξηση της καθαρής ανανεώσιμης παραγωγικής ικανότητάς της στα 20GW έως το 2025 και στα 50GW έως το 2030.

Η συμφωνία θα αυξήσει επίσης τον αγωγό ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της bp από τα 14GW στα 23GW. Τα συστήματα θα αναπτυχθούν μέσω της ηλιακής κοινοπραξίας 50-50 της bp, Lightsource bp, παγκόσμιας ηγέτιδας ηλιακής ενέργειας, εφαρμόζοντας τις δυνατότητες της τελευταίας προς επιτάχυνση των στόχων της bp για ανανεώσιμες πηγές.

Η bp θα καταβάλει στην 7X Energy 220 εκατ. δολάρια για τα έργα και 1GW ασφαλούς εξοπλισμού και αναμένει να ολοκληρωθεί η εξαγορά σε 30 ημέρες. Τα έργα αναμένεται να πληρούν τα επενδυτικά κριτήρια χαμηλών εκπομπών άνθρακα της bp, με απόδοση τουλάχιστον 8%-10%.

Ο Dev Sanyal, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της bp για το αέριο και την ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα, δήλωσε: “Με αυτήν την εξαγορά, συνεχίζουμε την εφαρμογή της στρατηγικής μας, ενώ παράλληλα αναπτύσσουμε την δραστηριότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σαφή και συγκροτημένο τρόπο. Μας προσδίδει ηλιακά έργα υψηλής ποιότητας 9GW σε αγορές όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε ολοκληρωμένες προσφορές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέσω των συναλλαγών και των πελατών μας”.

Φωτογραφία: bp

 

Προηγούμενο άρθροDacia Media Control: χωράει στην τσέπη
Επόμενο άρθροJATO Dynamics: Η ευρωπαϊκή αγορά τον Απρίλιο