Τα σκούτερ είναι η τελευταία τάση της μικροκινητικότητας, έτσι οι αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BMW και η Volkswagen λανσάρουν επίσης τα δικά τους ηλεκτρικά σκούτερ.

Δεδομένου ότι η Boston Consulting Group εκτιμά ότι η παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών σκούτερ θα φτάσει περίπου τα 40 δισ. δολάρια μέχρι το 2025, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν μπορούν πλέον να παραμείνουν εκτός παιχνιδιού, παρακολουθώντας απλώς τον νέο τρόπο μικροκινητικότητας  να καταλαμβάνει τον αστικό χώρο.

BMW

Η BMW λανσάρισε το δικό της ηλεκτρικό σκούτερ, παρόμοιο με αυτό που προσφέρουν οι εταιρείες Bird και Lime (η πρώτη εταιρεία που έκανε την εμφάνισή της στην Ελλάδα). Ωστόσο το σκούτερ της BMW έρχεται με ένα premium κόστος το οποίο είναι διπλάσιο από τα άλλα μοντέλα. Το σκούτερ θα έχει βάρος 9 κιλά και η ταχύτητά του θα περιορίζεται στα 20 χλμ. / ώρα. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, το ηλεκτρικό σκούτερ BMW έχει εμβέλεια 12 χλμ.

Να σημειώσουμε ότι η BMW μετέχει παράλληλα στην κοινοπραξία που έχει συστήσει με την Daimler, την Freenow, στην οποία ανήκει η Hive, που δραστηριοποιείται και στη χώρα μας.

Volkswagen

Εν τω μεταξύ, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι το e-scooter της, το Cityskater, θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2019. Το Cityskater θα έχει την ίδια ταχύτητα με το σκούτερ BMW, αλλά ζυγίζει λίγο περισσότερο, περίπου 11,9 κιλά. Το Cityskater έχει εμβέλεια 15χλμ.

Και στις δύο περιπτώσεις τα σκούτερ έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αστική κινητικότητα. Ελαφρά, έτσι ώστε να μπορούν εύκολα να διπλωθούν και να μπαίνουν στη δημόσια συγκοινωνία ή στο γραφείο, ενώ η μικρή εμβέλειά τους είναι ακριβώς αυτή που χρειάζεται κάποιος για την καθημερινή του μετακίνηση.

Ford

Από την πλευρά της, η Ford απέκτησε την εταιρία διαμοιρασμού σκούτερ Spin προκειμένου να εισέλθει στην αγορά της μικροκινητικότητας.

Αν πρόκειται να αναπτυχθεί η αγορά των σκούτερ, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί χωρίς τους μεγάλους κατασκευαστές, οι οποίοι διευρύνουν και προσαρμόζουν τις βασικές τους επιχειρήσεις κινητικότητας με τις νέες προσφορές που ταιριάζουν στην αστική κινητικότητα της εποχής.

Προηγούμενο άρθροΜαζική παραγωγή κυψελών καυσίμου υδρογόνου από Bosch και Powercell
Επόμενο άρθροΜια νέα εποχή με την ολοκαίνουργια BMW Σειρά 1