Όπως ανακοινώθηκε, το BMW Group και η Daimler Mobility AG συμφώνησαν να πωλήσουν την κοινοπραξία τους PARK NOW Group στο όμιλο EasyPark Group, κατόπιν έγκρισης των αρμοδίων αρχών.

Το PARK NOW είναι η δραστηριότητα στάθμευσης της κοινοπραξίας των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών YOUR NOW, από κοινού με υπηρεσίες διαμοιρασμού αυτοκινήτων (SHARE NOW), ride hailing και προγραμματισμού ταξιδίων (FREE NOW/REACH NOW), καθώς και φόρτισης (CHARGE NOW) στην Ευρώπη και τη Βόρεια και Νότια Αμερική. Η EasyPark, μια στιβαρή διεθνής εταιρεία με ιδιαίτερη εμπειρία, που φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια της, σκοπεύει να αποκτήσει το PARK NOW προκειμένου να επεκτείνει περαιτέρω τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες ανάλογα με το παγκόσμιο αναπτυξιακό της σχέδιο.

  • Η προτεινόμενη εξαγορά του PARK NOW Group θα επιτρέψει στο EasyPark Group να κάνει το επόμενο στρατηγικό βήμα για να καταστεί πρωτοπόρος παγκόσμια εταιρεία ψηφιακής κινητικότητας, συνδυάζοντας σύγχρονη τεχνολογία και κάλυψη.
  • Το BMW Group και η Daimler Mobility AG εξέλιξαν το PARK NOW Group σε παγκόσμιο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών στάθμευσης.
  • Η προβλεπόμενη πώληση του PARK NOW Group στο EasyPark Group θα επεκτείνει τη χρήση υπερσύγχρονων υπηρεσιών στάθμευσης και κινητικότητας – προσφέροντας στάθμευση εντός και εκτός οδών, καθοδήγηση στάθμευσης (Find & Park), φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων και απρόσκοπτη ενσωμάτωση αυτοκινήτου.

Υπό το σχήμα του PARK NOW Group, αμφότεροι οι ιδιοκτήτες της κοινοπραξίας YOUR NOW ανέπτυξαν τα τελευταία χρόνια έναν παγκόσμιο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών στάθμευσης. Το PARK NOW δραστηριοποιείται σε 11 χώρες υπό τις επωνυμίες RingGo, PARK NOW, Park-line και Parkmobile. Το PARK NOW Group προσφέρει ένα εκτενές χαρτοφυλάκιο ψηφιακών υπηρεσιών στάθμευσης – τόσο σε χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, όσο και στο δρόμο, σε περισσότερες από 1.100 πόλεις. Οι πελάτες μπορούν να κάνουν κράτηση θέσεων στάθμευσης και να πληρώσουν εκ των προτέρων online μέσω εφαρμογής.

Η EasyPark είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή εταιρεία κινητικότητας που βοηθά τους οδηγούς να εντοπίσουν, να διαχειριστούν και να πληρώσουν εξ αποστάσεως τη στάθμευση και τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Με την προηγμένη τεχνολογία της, η EasyPark υποστηρίζει τους χρήστες, τις εταιρείες στις οποίες εργάζονται, τις πόλεις και τους διαχειριστές στάθμευσης στη διαχείριση και τον σχεδιασμό, λειτουργώντας απρόσκοπτα σε περισσότερες από 2.200 πόλεις, σε 20 χώρες σε όλη την Ευρώπη και την Αυστραλία. Η εταιρεία αναγνωρίστηκε από την Deloitte ως μία από τις «Καλύτερα Διαχειριζόμενες Εταιρείες» του 2019 και 2020.

Η προβλεπόμενη απόκτηση του PARK NOW Group επιτρέπει στην EasyPark να αναπτυχθεί περαιτέρω και να καταστεί παγκόσμιος ρυθμιστής ψηφιακών υπηρεσιών κινητικότητας στάθμευσης. Οι δύο εταιρείες κατέχουν ιδανική θέση για κάλυψη των αγορών ΗΠΑ και Ευρώπης. Και οι δύο πάροχοι υπηρεσιών έχουν ως επίκεντρο την ικανοποίηση των πελατών και διακατέχονται από εταιρική κουλτούρα πρωτοποριακής τεχνολογίας και συνεχούς βελτίωσης. Διακατέχονται επίσης από επιθυμία για έξυπνη κινητικότητα και καθαρότερες, πιο βιώσιμες πόλεις. Η EasyPark, με την παγκόσμια κάλυψη και την έκτασή της, καθώς και το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιό της, σκοπεύει να επενδύσει σε περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση για ακόμα καλύτερες ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες της στο μέλλον.

“Χαιρετίζουμε την εξαγορά της κοινοπραξίας μας υπηρεσιών στάθμευσης από την EasyPark. Αποτελεί σημαντικό βήμα στην εξέλιξη των σχετικών ψηφιακών υπηρεσιών και θα δημιουργήσει μια σταθερή δυναμική προς όφελος των πελατών και της περαιτέρω καινοτομίας”, δήλωσε ο Rainer Feurer, Αντιπρόεδρος Εταιρικών Επενδύσεων του BMW Group.

“Με την PARK NOW δημιουργήσαμε μια σημαντική εταιρεία στην αγορά ψηφιακών υπηρεσιών. Η PARK NOW και η EasyPark είναι ο τέλειος συνδυασμός που θα προσφέρει ελκυστικές προσφορές σε πελάτες παγκοσμίως”, δήλωσε ο Stephan Unger, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler Mobility για τα Οικονομικά, τον Έλεγχο, τη Διαχείριση Κρίσεων και τις Λύσεις Ψηφιακής Κινητικότητας.

“Είμαστε ευτυχείς και καλωσορίσουμε την PARK NOW, τους πελάτες της και ολόκληρη την ομάδα στο EasyPark Group. Έτσι μας δίνεται η δυνατότητα να προσθέσουμε αξία και να απλοποιήσουμε την καθημερινή κινητικότητα σε περισσότερες πόλεις, διαχειριστές στάθμευσης και κοινούς χρήστες. Η εξαγορά αυτή είναι στρατηγικά σημαντική προκειμένου να επιταχυνθούν οι δυνατότητές μας μακροπρόθεσμης καινοτομικής ανάπτυξης”, δήλωσε ο Johan Birgersson, CEO του EasyPark Group.

Όλα τα μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν τους όρους συναλλαγής. Η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση των αρμοδίων αντιμονοπωλιακών αρχών.

Προηγούμενο άρθροΗ Kia αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του EV6
Επόμενο άρθροUBS: Η Volkswagen στην κορυφή των EV το 2022