Η Aston Martin κάνει ένα τεράστιο βήμα προόδου με το πρότυπο αυτοκίνητο Valhalla που μπαίνει πλέον σε παραγωγή και αποτελεί ένα εξαιρετικό υβριδικό supercar, με επίκεντρο τον οδηγό.

Με επικεφαλής τον CEO της Aston Martin, Tobias Moers, το Valhalla είναι το πλέον πρόσφατο και πιο σημαντικό προϊόν της στρατηγικής Project Horizon της μάρκας. Πρόκειται για αυτοκίνητο που θα διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των μοντέλων, ώστε να αντικατοπτρίζει την παρουσία της Aston Martin στη Formula One®, να θέτει τα βέλτιστα πρότυπα στην κατηγορία ως προς την απόδοση, τη δυναμική και την οδηγική απόλαυση και να κάνει τη μετάβαση από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, στον υβριδικό και στον αμιγώς ηλεκτρικό.

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Aston Martin, Lawrence Stroll, δήλωσε: “Η πρώτη εν σειρά παραγωγή της Aston Martin ενός supercar κεντρικού κινητήρα, του Valhalla, σηματοδοτεί έναν πραγματικό μετασχηματισμό της πολυτελούς μάρκας. Το λανσάρισμα του Valhalla δείχνει τη δέσμευση της Aston Martin για δημιουργία μιας γκάμας εξαιρετικών αυτοκινήτων κεντρικού κινητήρα με επίκεντρο τον οδηγό, κρίσιμο στάδιο στην επέκταση της γκάμας των προϊόντων μας. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία να παρουσιαστεί αυτό το εκπληκτικό supercar στην έδρα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της Ομάδας Aston Martin Cognizant Formula One ™, που σηματοδοτεί και την επιστροφή της Aston Martin στο Βρετανικό Grand Prix μετά πάροδο πάνω από 60 χρόνων, ένα πραγματικό ορόσημο”.

Κατασκευασμένο με πλαίσιο, αεροδυναμική και ηλεκτρονική τεχνογνωσία της Formula One® και με πρωτοποριακή τεχνολογία υβριδικού κινητήρα, το Valhalla αποτελεί απόγειο τεχνολογίας. Μοναδική επιδίωξη του Valhalla είναι να προσφέρει νέο είδος οδηγικής εμπειρίας supercar, με πάθος, απόλαυση και συμμετοχή οδηγού.

Με ακριβή διεύθυνση, ισχυρή καθοδική πίεση (ισχυρά κρατήματα), συναρπαστική ακαριαία ροπή ηλεκτρικής μπαταρίας και την ισχύ του κινητήρα V8, το Valhalla αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή. Το Valhalla είναι το αυτοκίνητο επόμενης γενιάς της Aston Martin, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για την απόλαυση του οδηγού.

Kαρδιά του Valhalla είναι το νέο σύστημα κίνησης PHEV, που διαθέτει τρεις κινητήρες. Ο βασικότερος κατά παραγγελία κεντρικός κινητήρας 4,0 λίτρων διπλού υπερσυμπιεστή V8 αποτελεί τον πιο προηγμένο, ταχείας απόκρισης και υψηλής απόδοσης κινητήρα V8 που έχει ποτέ τοποθετηθεί σε Aston Martin. Αναπτύσσει 750PS στις 7200σαλ και μεταδίδει κίνηση αποκλειστικά στον πίσω άξονα.

Τον νέο κινητήρα V8 συμπληρώνει το υβριδικό σύστημα μπαταρίας 150kW / 400V με ένα ζεύγος ηλεκτροκινητήρων, ο ένας στον εμπρόσθιο και ο άλλος στον οπίσθιο άξονα. Το ηλεκτρικό σύστημα προσδίδει επιπλέον 204PS επιπλέον, με συνολική ισχύ 950PS. Όταν κυκλοφορεί σε λειτουργία EV, η ισχύς της μπαταρίας μεταδίδεται αποκλειστικά στον εμπρόσθιο άξονα. Στους άλλους τρόπους λειτουργίας η ισχύς της μπαταρίας μοιράζεται στους δύο άξονες και το ποσοστό ισχύος προς κάθε άξονα διαφοροποιείται συνεχώς ανάλογα με τις απαιτήσεις οδήγησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το 100% της ισχύος μπορεί να μεταδοθεί στον οπίσθιο άξονα, συμπληρώνοντας την πλήρη ισχύ του ICE V8 για μέγιστη επίδοση.

Ο κινητήρας ολοκληρώνεται με ένα νέο 8-τάχυτο κιβώτιο DCT. Αποκλειστικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο για την Aston Martin, αυτό το νέο κιβώτιο με ωστήρια χειρισμού (paddle-shift) αναπτύχθηκε ειδικά για την υβριδική εποχή. Διαθέτει ηλεκτρική όπισθεν και Ηλεκτρονικά Ελεγχόμενο Διαφορικό στον οπίσθιο άξονα για μέγιστη πρόσφυση και ευελιξία διεύθυνσης.

Η ηλεκτρική ισχύς χρησιμοποιείται επίσης για βελτίωση του ελέγχου και της απόκρισης σε χαμηλές ταχύτητες καθώς και για την αναστροφή. Και χάρη στη άμεση ροπή των ηλεκτροκινητήρων, το υβριδικό σύστημα υποστηρίζει τον κινητήρα V8 για εντυπωσιακή επιτάχυνση και απόκριση. Οι επιδόσεις ενισχύονται περαιτέρω από την δυνατότητα ταυτόχρονης χρήσης διαφορετικών γραναζιών του κιβωτίου ταχυτήτων από τους ηλεκτροκινητήρες και τον V8 ICE, γεγονός που επιτρέπει μέγιστη ροπή 1000Nm.

Σε λειτουργία μόνον EV, το Valhalla διαθέτει μέγιστη ταχύτητα 130χλμ / ώ και αυτονομία μηδενικών εκπομπών 15χλμ. Η προβλεπόμενες εκπομπές CO2 (WLTP) είναι μικρότερες των 200γρ / χλμ. Απελευθερώνοντας και τα 950PS, το Valhalla επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 330χλμ / ώ και επιτάχυνση 0-62 mph σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα. Όσον αφορά στην πίστα, επιτυγχάνει έναν εντυπωσιακό χρόνο γύρου 6:30 λεπτών στο Nürburgring Nordschleife.

Οι προσαρμοζόμενοι προβολείς Full LED Matrix με υποβοήθηση μεγάλης δέσμης παρέχουν εξαιρετική ορατότητα στο σκοτάδι και το κλιματιστικό διπλής ζώνης παρέχει υψηλό επίπεδο άνεσης επιβατών. Συμμορφούμενο με τις πλέον πρόσφατες κανονιστικές απαιτήσεις, το Valhalla ενσωματώνει επίσης τα πιο προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού. Σε αυτά περιλαμβάνονται η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, η προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, το Active Cruise Control, η παρακολούθηση τυφλών σημείων και η οπίσθια κάμερα στάθμευσης (με επιλογή Surround View).

Το Valhalla αποτελεί τη νέα γενιά της Aston Martin και καθορίζει τον νέο οδηγό και νέα οδηγική εμπειρία – «την Επιδεξιότητα Οδήγησης». Πρόκειται για ένα πραγματικά πολυτελές, αποκλειστικό, βρετανικό supercar.

Προηγούμενο άρθροΚοινοπραξία Enel X και Volkswagen Group
Επόμενο άρθροGreen NCAP: Fiat 500e, Honda Jazz υβριδικό, Peugeot 208 ντίζελ