Η Hyundai αρχίζει από τον Μάρτιο την παραγωγή του Kona Electric στην HMMC στην Τσεχία για την Ευρώπη, όπου σκοπεύει να παράγει 30.000 ηλεκτρικά οχήματα ανά έτος.

Η HMMC (Hyundai Motor Manufacturing Czech) αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες μονάδες παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Η σχεδιαζόμενη παραγωγή σε συνδυασμό με την παραγωγή του εργοστασίου της Hyundai στο Ulsan της Ν. Κορέας, θα υπερδιπλασιάσει τη διαθεσιμότητα τoυ Kona Electric για τους πελάτες της στην Ευρώπη, με αποτέλεσμα τη σημαντική βελτίωση των χρόνων παράδοσης.

“Με την έναρξη της παραγωγής του Kona Electric στην HMMC, η Hyundai ενισχύεται περαιτέρω ως κορυφαίος κατασκευαστής ηλεκτροκίνησης στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Dong Woo Choi, President και CEO της Hyundai Motor Europe HQ. “Με την επέκταση της παραγωγής στην Ευρώπη για την καλύτερη εξυπηρέτηση της ευρωπαϊκής αγοράς, ενισχύεται η φιλοσοφία της μάρκας “Made in Europe for Europe” καθώς και η Ευρώπη ως τόπος παραγωγής μελλοντικών προτάσεων κινητικότητας”.

Επιπρόσθετα, ο εφοδιασμός των μπαταριών θα γίνεται από την Ευρώπη. Αυτό εγγυάται σταθερό εφοδιασμό σε κοντινή απόσταση από το εργοστάσιο καθώς και σταθερή ποσότητα μπαταριών που απαιτούνται για την παραγωγή του Kona Electric.

Η προετοιμασία του εργοστασίου για την παραγωγή του Kona Electric πραγματοποιήθηκε τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα με την παραγωγική διαδικασία, εφαρμόστηκαν σημαντικές αλλαγές στα τμήματα stamping και welding. Δεδομένου ότι το Kona Electric είναι το πρώτο αυτοκίνητο της HMMC που προσφέρεται με διχρωμία στην οροφή, το βαφείο χρειάστηκε επίσης να υποβληθεί σε απαραίτητες αλλαγές στη διαδικασία βαφής. Ειδικά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, υπάρχει ένα νέο στάδιο παραγωγής που περιλαμβάνει την αποθήκευση και εγκατάσταση των μπαταριών και για αυτό τον λόγο δημιουργήθηκε ένας νέος χώρος αποθήκευσης μπαταριών με ξεχωριστή γραμμή μεταφοράς τους στο εργοστάσιο. Τα αυτοματοποιημένα ρομπότ παραδίδουν τις μπαταρίες στη νέα γραμμή τοποθέτησης.

Για το 2020, η Hyundai θα διαθέσει περίπου 80.000 οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων στους Ευρωπαίους καταναλωτές, όπως το Kona Electric, το IONIQ Electric και το ηλεκτρικό SUV κυψελών καυσίμου NEXO. Με την εξέλιξη αυτή, η Hyundai αναμένει να καταστεί το 2020 ο μεγαλύτερος κατασκευαστής οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη.

H HMMC

Η Hyundai Motor Manufacturing Czech αποτελεί την πρώτη μονάδα παραγωγής της Hyundai στην Ευρώπη. Ξεκίνησε τη λειτουργία της το Νοέμβριο του 2008 και απασχολεί 3.300 άτομα. Η παραγωγή της δυναμική ανέρχεται σε 1.500 αυτοκίνητα την ημέρα και πάνω από 300.000 ετησίως. Πέρυσι το εργοστάσιο γιόρτασε την παραγωγή 3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων συνολικά και ενός 1 εκατομμυρίου Tucson, το οποίο αντιπροσωπεύει το 70% της παραγωγικής ικανότητας. Οχήματα από την HMMC διατέθηκαν σε 69 χώρες σε 5 ηπείρους.

Το Kona Electric θα συνδυαστεί με πέντε επιπλέον μοντέλα που παράγονται ήδη στο εργοστάσιο: το i30 hatchback, το i30 fastback, το i30 Wagon, το i30 N και το Tucson. Το σύνολο της γκάμας είναι μικρότερο των δύο ετών.

H Hyundai Motor Εurope

Η Hyundai Motor Europe HQ ιδρύθηκε επίσημα το 2000 με κεντρικά γραφεία στο Offenbach της Γερμανίας. Η Hyundai πωλεί σήμερα αυτοκίνητα σε 41 ευρωπαϊκές χώρες μέσω 3.000 καταστημάτων και το 2018 έφθασε τις 543.292 ταξινομήσεις οχημάτων στην Ευρώπη σημειώνοντας αύξηση 3,9% σε σύγκριση με το 2017, υψηλότερο ποσοστό από τον μέσο όρο της αγοράς. Το 2018 ήταν η τέταρτη συνεχή χρονιά με ρεκόρ πωλήσεων. Η Hyundai διαθέτει τη νεότερη γκάμα οχημάτων στην Ευρώπη και το 75% των οχημάτων της να είναι σχεδιασμένα, δοκιμασμένα και κατασκευασμένα στην Ευρώπη για να καλύψουν τις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών. Διαθέτει μονάδες παραγωγής στην Τσεxία και την Τουρκία, οι οποίες έχουν συνολική ετήσια παραγωγική ικανότητα 600.000 οχημάτων.

Προηγούμενο άρθροMAN Truck & Bus: Συζητούνται μέτρα μείωσης κόστους
Επόμενο άρθροΗ Alphabet παραδίδει 800 υβριδικά στο Βέλγιο