Mercedes-Benz eSprinter

Παραγγελία της Amazon για περισσότερα από 1.800 ηλεκτρικά οχήματα MercedesBenz Vans, η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα παραγγελία ηλεκτρικών οχημάτων Mercedes-Benz. Τα ηλεκτρικά οχήματα θα αρχίσουν να κάνουν παραδόσεις σε πελάτες στην Ευρώπη από το τρέχον έτος.

Η Mercedes-Benz Vans και η Amazon ανακοίνωσαν τη μεγαλύτερη παραγγελία ηλεκτρικών οχημάτων Mercedes-Benz μέχρι σήμερα: περισσότερα από 1.800 ηλεκτρικά μοντέλα μπαταρίας eVito και eSprinter της Mercedes-Benz Vans θα παραδοθούν στην Amazon από φέτος για χρήση σε όλη την Ευρώπη. Η παραγγελία περιλαμβάνει περίπου 600 eVito μεσαίου μεγέθους και περισσότερα από 1.200 οχήματα μεγάλου μεγέθους eSprinter.

“Χαίρομαι που επεκτείνουμε περαιτέρω τη μακροχρόνια συνεργασία μας με την Amazon και συνεργαζόμαστε για το μέλλον των μεταφορών με ηλεκτρικά μπαταρίας” λέει ο Marcus Breitschwerdt, Επικεφαλής της Mercedes-Benz Vans. “Με τα eVito και τα eSprinter διαθέτουμε ηλεκτρικά οχήματα στο χαρτοφυλάκιό μας, τα οποία είναι ιδανικά για τις απαιτήσεις του κλάδου ταχυμεταφορών και τελικής παράδοσης δεμάτων όσον αφορά στον εξοπλισμό και τη γκάμα τους. Αποδεικνύουν πως τα τοπικά δρομολόγια χωρίς εκπομπές, οι καλές επιδόσεις, η άνεση και το χαμηλό κόστος λειτουργίας μπορούν να συνδυαστούν τέλεια”.

Η ηλεκτροκίνηση της λεγόμενης “τελικής παράδοσης” αναπτύσσεται. Συγκεκριμένα, ο κλάδος ταχυμεταφορών και παράδοσης δεμάτων (CEP) αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα. Το αυξανόμενο διαδικτυακό εμπόριο και οι ευέλικτες υπηρεσίες παράδοσης τα τελευταία χρόνια δεν αύξησαν απλώς την κυκλοφορία εντός των πόλεων, αλλά οδήγησαν και στην αύξηση των τοπικών δρομολογίων χωρίς εκπομπές στις αστικές περιοχές. Επιπλέον, δημιουργούνται καλές προϋποθέσεις για χρήση ηλεκτρικών βαν από τον κλάδο CEP: τα δρομολόγια μπορούν να προγραμματιστούν εκ των προτέρων, είναι διαχειρίσιμα ως προς την απόσταση και συνήθως υπάρχουν μεγαλύτερες περιοχές κοντά στα κέντρα διανομής των παρόχων υπηρεσιών logistics, που είναι κατάλληλες για αντίστοιχες υποδομές φόρτισης.

Mercedes-Benz Vans και Amazon: συνεργασία για σύγχρονη κινητικότητα από το 2018

Η Mercedes-Benz Vans και η Amazon Logistics Germany αντιλήφθηκαν τις δυνατότητες συνεργασίας στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας από νωρίς και την έθεσαν σε λειτουργία από το 2018. Από κοινού με την συνεργάτιδα της Mercedes-Benz, Fahrzeug-Werke LUEG AG και άλλους συνεργάτες εξοπλίστηκε με υποδομές φόρτισης το κέντρο διανομής της Amazon στην πόλη Bochum της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Τον Ιούλιο του 2020 πραγματοποιήθηκε από την LUEG basecamp GmbH η μεγαλύτερη συνδεδεμένη ευρωπαϊκή υποδομή φόρτισης με περίπου 340 σημεία φόρτισης στο Amazon Delivery Station του Έσσεν. Οι εταιρείες συνεργάζονται πολλαπλώς και σε διεθνή βάση.

 

Προηγούμενο άρθροAutomotive Cells Company, κοινοπραξία των Groupe PSA – Total
Επόμενο άρθροΕυρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020