Αλλαγή ηγεσίας στην Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, την ιστορική ελληνική επιχείρηση, που διαθέτει, μεταξύ άλλων, τα αυτοκίνητα Jaguar και Land Rover στην ελληνική αγορά. Ο Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος διαδέχεται τον Ιωάννη Πετρόπουλο στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας.

Η εταιρεία, που λειτουργεί από το 1922 και κατέχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά στους τομείς δραστηριότητας της, παρουσιάζοντας ανάπτυξη και κερδοφορία, βραβεύτηκε πριν από λίγους μήνες από την Direction Business Network (που εκδίδει μεταξύ άλλων το Fleetnews) ως ιστορική επιχείρηση. Παραλαμβάνοντας τότε το βραβείο, για λογαριασμό της εταιρείας, ο επίτιμος προέδρός της Κώστας Πετρόπουλος, είχε αναφερθεί στις επικείμενες αλλαγές στο μάνατζμεντ, με ένα πλάνο διαδοχής που διαφέρει από τα συνηθισμένα, μετατρέποντής την από προσωποπαγή/οικογενειακή σε θεσμική, η οποία θα διοικείται από επαγγελματίες στελέχη.

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου για λόγους συνταξιοδότησης  μετά την Τακτική Γενική Συνέλευση του 2019, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Απριλίου 2019, ανακοίνωσε ο Ιωάννης Πετρόπουλος κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Ο Ιωάννης Πετρόπουλος υπηρετεί συνολικά την επιχείρηση επί 49 χρόνια ενώ κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου από το 1975. Σε αναγνώριση της πολυετούς προσφοράς του το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να του απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου μετά την αποχώρησή του.

Στην ίδια συνεδρίαση και κατόπιν εισήγησης των Επιτροπών Στελεχών και Υποψηφιοτήτων το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε παμψηφεί να αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και να γίνει Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος είναι Μηχανολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ με Executive MBA από το ALBA και εμπειρία άνω των 20 ετών σε θέσεις πωλήσεων και γενικής διεύθυνσης.

Από το 2010 έως σήμερα εργάζεται στην εταιρεία ως Γενικός Διευθυντής του τομέα ΟΣΤΡΕΑ, με αντικείμενο την πώληση λιπαντικών Shell, συσσωρευτών και ελαστικών καθώς και του τομέα αγροτικών μηχανημάτων Kubota. Από το 2013 είναι και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ενώ από τον Ιανουάριο 2018 εκτελεί καθήκοντα αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου. Υπηρέτησε στη Shell από το 1996 έως το 2010 αποκτώντας μεγάλη εμπειρία σε  πολυεθνικό περιβάλλον, ξεκινώντας σαν επιθεωρητής πωλήσεων και αργότερα διευθυντής πωλήσεων. Το 2007 έγινε μέλος του country coordination team της Shell Hellas εκπροσωπώντας τον τομέα των λιπαντικών. Ο Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Προηγούμενο άρθροΤα “εικονικά” μάτια της Jaguar Land Rover προειδοποιούν τους πεζούς
Επόμενο άρθροΟι ταξινομήσεις Επαγγελματικών Οχημάτων στην ΕΕ