Αλλαγές στη Συμμαχία Renault - Nissan – Mitsubishi

Το Groupe Renault, η Nissan Motor Co., Ltd. και η Mitsubishi Motors Corporation ανακοίνωσαν αλλαγές στη διοίκηση της Συμμαχίας, από την 1η Απριλίου 2021.

Η Véronique SarlatDepotte, μέχρι σήμερα Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Alliance, Διευθύντρια Προμηθειών και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Alliance Purchasing Organisation (APO), αναλαμβάνει Γενική Γραμματεύς της Alliance. Παραμένει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (BoM) του Groupe Renault.

Ως επικεφαλής του Γραφείου Συνεργασίας της Συμμαχίας, η αποστολή της θα είναι ο συντονισμός των μεγάλων έργων της Συμμαχίας, η επιτάχυνση και η εμβάθυνση της επιχειρησιακής συνεργασίας και η διεύρυνση των τομέων ανάπτυξης και εφαρμογής προς όφελος και των τριών εταιρειών-μελών.

Ο Gianluca De Ficchy αναλαμβάνει Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Alliance, Διευθυντής Προμηθειών and Διευθύνων Σύμβουλος της Alliance Purchasing Organisation (APO), αντικαθιστώντας την Véronique Sarlat-Depotte. Συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο (BoM) του Groupe Renault.

Ο Hadi Zablit, μέχρι σήμερα Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας, αποχωρεί την 1η Απριλίου 2021: «Επιθυμώ να ευχαριστήσω το Groupe Renault και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Συμμαχίας που με εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα πολλά χρόνια για τη δημιουργία και την υλοποίηση της Renault Digital, για την ανάπτυξη και υλοποίηση στρατηγικών συνεργασιών και ειδικότερα για την επανεκκίνηση και ανασυγκρότηση του νέου μοντέλου συνεργασίας της Συμμαχίας. Παραδίδω τη Γενική Γραμματεία της Συμμαχίας στη Véronique, στην οποία εύχομαι επιτυχία ».

Ο JeanDominique Senard, Πρόεδρος του Επιχειρησιακού Συμβουλίου της Alliance και της Renault, δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τον Hadi που δημιούργησε αυτή τη νέα ανάσα ζωής σε επίπεδο Συμμαχίας και ηγήθηκε αυτών των εξαιρετικά στρατηγικών συνεργασιών για τις τρεις εταιρείες. Το εξαιρετικό έργο του μας επιτρέπει να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία, με ένα χαρτοφυλάκιο έργων ανάλογων των επιδιώξεών μας. Χαιρετίζω την άφιξη των Véronique και Gianluca, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους κάλυψαν διάφορες θέσεις ευθύνης στη Renault και τη Nissan και συνέβαλαν στην ενίσχυση της Συμμαχίας. Χάρη στην εμπειρία τους και τις εκτενείς γνώσεις τους για τις εταιρείες-μέλη, θα επιταχυνθεί ο μετασχηματισμός και η δυναμική της συνεργασίας στο εσωτερικό της Συμμαχίας και θα διευρυνθούν παράλληλα τα πεδία εφαρμογής ».

 

Προηγούμενο άρθροΔημόσια Διαβούλευση για προμήθεια 800 νέων λεωφορείων
Επόμενο άρθροΟ Nicholas Bernard στον Όμιλο Σφακιανάκη