Αριστερά: Η Béatrice Foucher νέα CEO της DS Automobiles. Δεξιά: ο Vincent Cobee, νέος CEO της Citroën

Το Groupe PSA ανακοίνωσε σημαντικές αλλαγές στη ηγεσία των εταιρειών Citroën και DS Automobiles, με ισχύ από σήμερα (15 Ιανουαρίου). 

Συγκεκριμένα, η Béatrice Foucher, μέχρι σήμερα αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της DS, θα διαδεχθεί τον Yves Bonnefont ως CEO της DS και μέλος της Παγκόσμιας Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η Béatrice Foucher έχει ένα μεγάλη εμπειρία σε προϊόντα και ηλεκτρικά οχήματα, οδηγώντας ιδιαίτερα στη διεθνοποίηση των χαρτοφυλακίων προϊόντων, ως πρώην στέλεχος της συμμαχίας Renault-Nissan.

Yves Bonnefont

Ο μέχρι σήμερα επικεφαλής της DS Automobiles, Yves Bonnefont, θα ηγηθεί μελέτης σχετικά με τη στρατηγική, την τοποθέτηση  και τις πιθανές συνέργιες στο χαρτοφυλάκιο των brands του Ομίλου, αναφερόμενος στον Carlos Tavares.

Ο Carlos Tavares, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Groupe PSA, δήλωσε: “Μετά το επιτυχημένο λανσάρισμα της DS Automobiles πριν από έξι χρόνια ως κορυφαίας μάρκας του Groupe PSA, προσβλέπω στον Yves Bonnefont να αναλάβει αυτό το νέο έργο”.

Παράλληλα, ο Vincent Cobee, μέχρι τώρα αναπληρωτής CEO της Citroën, θα διαδεχθεί τη Linda Jackson ως CEO της Citroën και μέλος της Παγκόσμιας Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο Vincent Cobee, ο οποίος αποχώρησε από τη Mitsubishi τον Απρίλιο του 2019, έχει μεγάλη εμπειρία σε διεθνείς αγορές, απαραίτητη για την επίτευξη τους στόχου της στη διεθνή ανάπτυξη της μάρκας.

Linda Jackson

Η Linda Jackson θα ηγηθεί μελέτης για να ξεκαθαρίσει και να υποστηρίξει τη διαφοροποίηση και τη συνοχή των brands στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου. Η Linda Jackson θα αναφέρεται στον Carlos Tavares, ο οποίος δήλωσε: “Μετά από έξι χρόνια που ηγήθηκε στη μάρκα Citroën, καθιερώνοντάς τη με επιτυχία σε νέο positioning, αυξάνοντας τον όγκο πωλήσεων και το μερίδιο αγοράς της στην Ευρώπη και προετοιμάζοντας τη διεθνή της επέλαση, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η Linda Jackson με τη μεγάλη της εμπειρία αναλαμβάνει αυτή τη νέα υπευθυνότητα εντός του Ομίλου”.

Προηγούμενο άρθροΤo πρώτο ιπτάμενο ταξί από Hyundai και Uber στη CES 2020
Επόμενο άρθροΑυτόνομη οδήγηση και τεχνητή νοημοσύνη στα Τρίκαλα