Alfa Romeo: Νέα οργανωτική δομή

Η Alfa Romeo, η premium ιταλική μάρκα του Ομίλου Stellantis, επικεφαλής της οποίας ανέλαβε ο πρώην επικεφαλής της Peugeot, Jean-Philippe Imparato, ανακοίνωσε τη νέα παγκόσμια οργανωτική της δομή. 

Ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, δήλωσε:

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το νέο μας παγκόσμια οργάνωση. Μια ομάδα αποτελούμενη από ανθρώπους με διαφορετικές δεξιότητες και υπόβαθρα, πλήρως αφοσιωμένους, με αυθεντικό πάθος για αυτήν την φανταστική μάρκα. Αυτή είναι η αφετηρία μιας συναρπαστικής διαδρομής.”

Η νέα οργανωτική δομή της Alfa Romeo περιλαμβάνει τις ακόλουθες τοποθετήσεις και θέσεις:

Daniel Guzzafame: Υπεύθυνος προϊόντων της Alfa Romeo, ο οποίος θα αναφέρεται στον Jean-Philippe Imparato. Είναι κάτοχος Master Degree στον τομέα της μηχανολογίας, καθώς και MBA. Εντάχθηκε στο FCA Group το 2006 όπου ανέλαβε θέσεις ευθύνης ως Quality Manager σε παγκόσμιο επίπεδο με εμπειρία στην Τουρκία, την Ινδία και τις ΗΠΑ.

Η σχέση του Daniel Guzzafame με την Alfa Romeo είναι στενή. Το 2015 εντάχθηκε στο “Giorgio Project” και το 2016 εντάχθηκε παράλληλα και στην Maserati, αναλαμβάνοντας και για τις δύο μάρκες το τμήμα εξέλιξης προϊόντων και ποιότητας. Το 2017 ανέλαβε το ρόλο του Customer Experience Manager για την Ιταλική αγορά και το 2018 έγινε υπεύθυνος για τη βελτιστοποίηση των προϊόντων της περιοχής ΕΜΕΑ. Τέλος, το 2019 του ανατέθηκε η ευθύνη για τη προϊοντική γκάμα της Alfa Romeo και τον προϊοντικό σχεδιασμό για την περιοχή ΕΜΕΑ.

Arnaud Leclerc: Υπεύθυνος για τη Στρατηγική και την Απόδοση της Alfa Romeo, ο οποίος θα αναφέρεται στον Jean-Philippe Imparato. Είναι κάτοχος Master Degree στα Οικονομικά και το Marketing. Εντάχθηκε στο δυναμικό του FCA Group το 2018 ως Διευθύνων Σύμβουλος για τις αγορές του Ην. Βασιλείου και της Ιρλανδίας. Το 2020 ανέλαβε ως Επικεφαλής της μάρκας Alfa Romeo για την περιοχή EMEA.

Διαθέτει μακρά εμπειρία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Το 1997 εντάχθηκε στη Honda ως Υπεύθυνος Marketing Νότιας Ευρώπης. Το 2001 εντάχθηκε στο PSA Groupe όπου μέχρι το 2006 ήταν Υπεύθυνος προϊόντων και  τιμολογιακής πολιτικής. Το 2006 ανέλαβε το ρόλο συντονιστή των αγορών Δανίας, Νορβηγίας, Σουηδίας, Πορτογαλίας και Σλοβενίας.

Το 2008 ανέλαβε τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της Citroen στην Κροατία και το 2011 την αντίστοιχη θέση στη Σκανδιναβία. Το 2014 ανέλαβε την ίδια θέση στο Ην. Βασίλειο, πριν αναλάβει το 2015 το ρόλο του Επικεφαλής εξέλιξης της DS και του Αναπληρωτή Διευθύνοντα του PSA Groupe στο Ην. Βασίλειο.

Erica Ferraioli: Υπεύθυνη για την τιμολογιακή πολιτική των Alfa Romeo και Lancia, η οποία θα αναφέρεται στους Jean-Philippe Imparato και παράλληλα στον Luca Napolitano, CEO της Lancia.

Γεννήθηκε στο Salerno πριν από 38 χρόνια και είναι απόφοιτος σχολής επικοινωνίας και κάτοχος MBA, ενώ εντάχθηκε στην αυτοκινητοβιομηχανία το 2007. Ανέλαβε διάφορους ρόλους στην Automobili Lamborghini, αρχικά ως Επικεφαλής στην ομάδα διαχείρισης παραγγελιών και στη συνέχεια ως Επικεφαλής οργάνωσης πωλήσεων.

Εντάχθηκε στην FCA το 2011. Από το 2013 μέχρι και το 2016 ήταν Υπεύθυνη για την τιμολογιακή πολιτική των Jeep και Alfa Romeo για την περιοχή EMEA. Από το 2016 μέχρι το 2019 ανέλαβε το ρόλο της Υπεύθυνης εμπορικής ανάπτυξης, πρώτα της Abarth και στη συνέχεια της Fiat και αργότερα την οργάνωση πωλήσεων για την περιοχή ΕΜΕΑ. Από το 2019, ήταν Υπεύθυνη του τμήματος Business Intelligence & Commercial Processes της FCA για την περιοχή EMEA.

Roberta Zerbi: Υπεύθυνη για τις Alfa Romeo και Lancia στην Ευρώπη. Ιεραρχικά θα αναφέρεται στον Maxime Picat, COO Ευρώπης, και λειτουργικά στους Jean-Philippe Imparato και Luca Napolitano.

Είναι κάτοχος MBA του Πανεπιστημίου του Warwick, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας της βρίσκεται στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Έχει δραστηριοποιηθεί σε ευρύ πεδίο, με ρόλους ευθύνης στο Marketing, την Επικοινωνία και τις Πωλήσεις. Ξεκίνησε στη Ford, όπου κατά την πορεία της ανέλαβε θέσεις όπως Marketing Communications Manager της ιταλικής αγοράς και Regional Brand Manager με βάση τη Βρετανία. Στη συνέχεια στην Toyota ανέλαβε Επικεφαλής για τις αγορές την Ανατ. Ευρώπης και της Ρωσίας, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε το κεντρικό κατάστημα της Toyota στο Παρίσι.

Στην FCA εντάχθηκε το 2011 ως Product Marketing Manager της Fiat, αναλαμβάνοντας δύο χρόνια αργότερα τη θέση της Υπεύθυνης για το σχεδιασμό Marketing και τη βελτιστοποίηση της απόδοσης. Το 2014 ανέλαβε Επικεφαλής Marketing & Communication για την ιταλική αγορά και το 2015 ανέλαβε τις Jeep και Alfa Romeo για την Ιταλία. Το 2017 ανέλαβε την Alfa Romeo για την περιοχή ΕΜΕΑ, ενώ στη συνέχεια τη θέση της Επικεφαλής για τα ψηφιακά μέσα Digital και το CRM όλων των μαρκών της FCA στην περιοχή EMEA.

Larry Dominique: Υπεύθυνος για την Alfa Romeo στη Βόρειο Αμερική. Θα αναφέρεται ιεραρχικά στον Mark Stewart, COO Βορ. Αμερικής και λειτουργικά στον Jean-Philippe Imparato.

Είναι κάτοχος Master Degree Ηλεκτρολογικής Μηχανικής από το Lawrence Technological University του Michigan, ενώ ανέπτυξε την εμπειρία του αναλαμβάνοντας διάφορους ρόλους στην αυτοκινητοβιομηχανία. Από το 1984 έως το 1987 εργάστηκε στην General Motor ως Υπεύθυνος εξέλιξης και δοκιμής ηλεκτρονικών συστημάτων. Από το 1987 έως το 1989 εργάστηκε στην Chrysler M.C. ως επικεφαλής ποιοτικού ελέγχου για τους προμηθευτές των μονάδων παραγωγής.

Από το 1989 έως το 2000, εντάχθηκε στη Nissan όπου ανέλαβε διάφορους ρόλους ευθύνης. Συγκεκριμένα από το 1989 έως το 1994 ήταν Υπεύθυνος ηλεκτρονικών συστημάτων στο τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης. Από το 1994 έως το 2000 ανέλαβε ρόλους στα τμήματα παραγωγής, μηχανολογίας, μηχανολογικού σχεδιασμού και προϊοντικού προγραμματισμού.

Από το 2000, έως το 2005 ανέλαβε τη θέση του Chief Product Director για τα φορτηγά και SUV, ενώ από το 2006 έως το 2011 ήταν Αντιπρόεδρος για την αγορά της Βορ. Αμερικής. Από το 2011 έως το 2015 υπήρξε Πρόεδρος της Automotive Lease Guide στις ΗΠΑ. Το 2017 ανέλαβε Πρόεδρος και CEO της PSA για τη Βορ. Αμερική έχοντας την ευθύνη για όλες τις εμπορικές δραστηριότητες της PSA στην περιοχή.

Massimiliano Trantini: Υπεύθυνος για την Alfa Romeo στην Κίνα. Ιεραρχικά θα αναφέρεται στον Grégoire Olivier, COO Κίνας και λειτουργικά στον Jean-Philippe Imparato

Είναι κάτοχος Master Degree of Science στο Change Management από το University of Oxford-Said Business School, ενώ η καριέρα του στην FCA ξεκίνησε το 1997 ως μηχανικός δοκιμών. Μετά από συνεχή επαγγελματική ανέλιξη σε θέσεις τεχνικού επιπέδου, ανέλαβε Επικεφαλής προμηθειών της FIAPL – της κοινοπραξίας των FCA και Tata Motors.

Το 2010, ανέλαβε Επικεφαλής της Fiat Powertrain Technologies στην Κίνα και στη συνέχεια ηγήθηκε της Hangzhou Iveco Automobile Transmission ως CEO της εταιρείας. Το 2019, τοποθετήθηκε στη θέση του Προέδρου της GAC FCA, της κοινοπραξίας των FCA και GAC Group, και την ίδια χρονιά ανέλαβε τη θέση του CEO της FCA για την περιοχή APAC. Η τοποθέτηση του ως επικεφαλής της Alfa Romeo στην Κίνα πρόστίθεται στην παρούσα θέση του Προέδρου της GAC FCA.

Για τα τμήματα Marketing και Communication της Alfa Romeo με τη νέα οργανωτική δομήα, προσωρινά θα έχει την ευθύνη ο ίδιος ο Jean-Philippe Imparato.

Προηγούμενο άρθροΜνημόνιο Συνεργασίας ΔΕΗ και LeasePlan Hellas
Επόμενο άρθροΗ Continental εξαγόρασε μερίδιο της Recogni