Η πόλη του Bergamo στην Λομβαρδία της Ιταλίας καλωσορίζει το πρώτο της πρόγραμμα διαμοιρασμού αυτοκινήτων (car sharing), που υποστηρίζεται από την ALD Automotive και την Lozza, επίσημο συνεργάτη Mercedes και Smart. Ονομάζεται Muoviti Controcorrente, που σημαίνει στα ιταλικά “κινηθείτε ενάντια στο ρεύμα” και προσφέρει 10 αυτοκίνητα Renault Zoe σε πέντε σταθμούς (Sentierone, Red Cross του Loreto, αθλητικές εγκαταστάσεις, Colle Aperto και Piazza Mercato del Fieno) για τους κατοίκους και τους τουρίστες.

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι χρήστες του Muoviti Controcorrente επιτρέπεται να διέρχονται από όλες τις ζώνες περιορισμένης κυκλοφορίας και να παρκάρουν δωρεάν στις μπλε και κίτρινες γραμμές.

Η ALD Automotive άνοιξε πρόσφατα έναν κόμβο στο Bergamo, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην ολοκληρωμένη, διασυνδεδεμένη και βιώσιμη κινητικότητα. Η διαχείριση της υπηρεσίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων διαμοιρασμού μπορεί να γίνει μέσω της εφαρμογής Popmove, η οποία θα παρουσιαστεί και ως πλατφόρμα ενοικίασης αυτοκινήτων για εταιρικούς στόλους. Ειδικό προσωπικό θα καθαρίζει, θα εξυπηρετεί και θα ξαναφορτίζει τα EV. Όσον αφορά τις τιμές, κοστίζει 0,20 ευρώ ανά λεπτό, 8 ευρώ ανά ώρα, 56 ευρώ ημερησίως, 112 ευρώ για το Σαββατοκύριακο και 358 ευρώ την εβδομάδα.

Πηγή: Quattroruote.it

Copyright Φωτογραφίας: Par Zuffe — personal work, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons, 2019

Προηγούμενο άρθροOpel: 120 Χρόνια Παραγωγής LCV
Επόμενο άρθροΟι πωλήσεις του VW Group μειώθηκαν τον Απρίλιο, το μερίδιο στο ίδιο επίπεδο