Ακυρώνεται το New York International Auto Show για το 2020. Η συνεχιζόμενη χρήση του Javits Center ως νοσοκομείου αναφοράς COVID-19 κάνει ανέφικτη την έκθεση του Αυγούστου. Οι διοργανωτές επικεντρώνονται τώρα στην εκδήλωση της άνοιξης του 2021.

Το Συνεδριακό Κέντρο Jacob K. Javits εξακολουθεί να παραμένει κλειστό για όλες τις εκθέσεις λόγω του ρόλου του ως νοσοκομείου αναφοράς για κρούσματα COVID-19. Αν και αυτή τη στιγμή δεν έχει ασθενείς, η εγκατάσταση παραμένει σε λειτουργία ενεργού νοσοκομείου και σε ετοιμότητα για το ορατό μέλλον. Εξαιτίας αυτού, οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου Νέας Υόρκης (New York International Auto Show) αποφάσισαν η επόμενη έκθεση να πραγματοποιηθεί στις 2 – 11 Απριλίου 2021. Ημέρες Τύπου ορίζονται η 31η Μαρτίου και η 1η Απριλίου.

“Από την έναρξη αυτής της πανδημίας, έχουμε συνεργαστεί στενά με το γραφείο του Κυβερνήτη και με στελέχη του Javits για την ασφάλεια των επισκεπτών μας”, δήλωσε ο Mark Schienberg, πρόεδρος της Ένωσης Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων της Ευρύτερης Περιοχής Νέας Υόρκης, του οργανισμού που διαχειρίζεται και διεξάγει την Έκθεση. “Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για το ρόλο που έπαιξε το Javits Center κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου και κατανοούμε την ανάγκη να παραμείνει σε ετοιμότητα προς αντιμετώπιση περιστατικών”.

“Κατανοούμε επίσης την τεράστια προσπάθεια προγραμματισμού που απαιτείται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους συνεργάτες τους στα περίπτερα για την προετοιμασία μιας έκθεσης αυτού του μεγέθους. Λόγω της αβεβαιότητας που προκαλείται από τον κορωνοϊό, πιστεύουμε πως δεν θα ήταν συνετό να συνεχίσουμε με την Έκθεση του 2020 και αντ ‘αυτού προετοιμαζόμαστε για μια ακόμα μεγαλύτερη το 2021”.

“Ως εκπρόσωποι των λιανεμπόρων αυτοκινήτων, γνωρίζουμε πως όταν παρέλθει αυτή η κρίση, θα υπάρξει τεράστια ζήτηση νέων οχημάτων σε αυτήν την περιοχή και σε ολόκληρη τη χώρα. Γνωρίζουμε επίσης πόσο σημαντική είναι η έκθεση για τους καταναλωτές που μας επισκέπτονται”, πρόσθεσε ο κ. Schienberg.

Το 2019, το 72% των επισκεπτών της Έκθεσης ανέφεραν πως θα αγοράσουν ή θα εκμισθώσουν ένα νέο όχημα στους επόμενους 12 μήνες και το 36% από αυτούς ανέφεραν τις μάρκες της προτίμησής τους μετά την επίσκεψή τους.

Με μια πλούσια ιστορία 120 ετών, το New York International Auto Show αποτελεί την πρώτη και με τη μεγαλύτερη συμμετοχή έκθεση αυτοκινήτου στην Αμερική. Η Έκθεση άνοιξε τις πύλες της τον Νοέμβριο του 1900 και έκτοτε αποτελεί κύρια εκδήλωση αποκαλυπτηρίων του κλάδου.

Τα video από την έκθεση του 2019.

Προηγούμενο άρθροΟ μετασχηματισμός της BP περιλαμβάνει νέες λύσεις
Επόμενο άρθροPeugeot: Η διαχρονική εξέλιξη του τιμονιού