Η Volvo Cars εισήγαγε μια παγκοσμίως κορυφαία τεχνολογία ποιότητας αέρα “Advanced Air Cleaner” στα αυτοκίνητά της, επιτρέποντας στους οδηγούς να αναπνέουν καθαρό και υγιεινό αέρα μέσα σε αυτά και να καθαρίζουν τον αέρα της καμπίνας πριν από το ταξίδι τους.

Η νέα τεχνολογία Advanced Air Cleaner της εταιρείας συνοδεύεται από έναν αισθητήρα που μετρά τα επίπεδα μικροσωματιδίων PM2.5 στο εσωτερικό της καμπίνας, με μια διαδικασία που δεν διατίθεται επί του παρόντος σε κανένα άλλο αυτοκίνητο στην αγορά.

Στην Κίνα, όπου εφαρμόζονται οι μετρήσεις μικροσωματιδίων PM2.5 και οι σχετικές υπηρεσίες ενημέρωσης, οι οδηγοί Volvo μπορούν επίσης να συγκρίνουν την ποιότητα αέρα της καμπίνας με την εξωτερική.

Το PM2.5 είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο σύστημα που υπολογίζει την ποσότητα μικροσωματιδίων που υπάρχουν στον αέρα. Σε παγκόσμιο επίπεδο, πολλές αστικές περιοχές επιβαρύνονται από αυξημένες συγκεντρώσεις PM2.5 που υπερβαίνουν τα συνιστώμενα όρια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κάτι που υπογραμμίζει την ανάγκη να μειωθεί η επίπτωσή τους.

Volvo Cars Advanced Air Cleaner

Διαθέσιμο σε όλα τα μοντέλα Volvo των σειρών 90 και 60 που βασίζονται στην Αρχιτεκτονική Κλιμακούμενων Προϊόντων (Scalable Product Architecture- SPA) από φέτος την άνοιξη, το Advanced Air Cleaner ελαχιστοποιεί τα μικροσωματίδια στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Χάρη σε ένα φίλτρο συνθετικών ινών και στον ιονισμό κατακρατούνται έως και 95% όλων των μικροσωματιδίων PM2.5.

Η τεχνολογία αυτή βελτιστοποιεί την ποιότητα του αέρα μέσα στο αυτοκίνητο, περιορίζοντας τις αρνητικές συνέπειες για την υγεία που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση και τα αιωρούμενα σωματίδια. Ο υγιεινός φρέσκος αέρας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου συντελεί επίσης σε ασφαλέστερη οδήγηση, καθώς βοηθά τον οδηγό να παραμένει συγκεντρωμένος.

Οι οδηγοί των μοντέλων Volvo τα οποία εξοπλίζονται με τη νέα τεχνολογία μπορούν επίσης να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Volvo On Call για smartphone, ώστε να προγραμματίζουν εύκολα έναν έξτρα καθαρισμό της καμπίνας πριν ξεκινήσουν για τη διαδρομή τους. Αφού ολοκληρωθεί ο καθαρισμός, η εφαρμογή πληροφορεί τους οδηγούς για το πραγματικό επίπεδο των σωματιδίων PM2.5 στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

“Με την προηγμένη τεχνολογία μας Advanced Air Cleaner, μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι ο αέρας που αναπνέετε στο εσωτερικό του Volvo είναι πιο καθαρός και υγιεινός”, δηλώνει o Anders Löfvendahl , επικεφαλής ειδικός στην ποιότητα αέρα της καμπίνας στη Volvo Cars. “Πιστεύουμε ότι ο καθαρός αέρας κάνει καλό, τόσο από άποψη υγείας όσο και από πλευράς ασφάλειας, και θα συνεχίσουμε εντατικά τις προσπάθειές μας στο συγκεκριμένο πεδίο”.

Εκτός από την τεχνολογία Advanced Air Cleaner, η Volvo Cars εργάζεται και με άλλους τρόπους για τη δημιουργία ενός υγιεινού περιβάλλοντος μέσα στα αυτοκίνητά της. Οι μηχανικοί της έχουν επί μακρόν επικεντρωθεί στην εξάλειψη εκπομπών από οργανικές ουσίες στο αυτοκίνητο και στην ελαχιστοποίηση των αλλεργιογόνων υλικών στο εσωτερικό του.

Η Volvo Cars θέτει αυστηρές προδιαγραφές στους προμηθευτές της με στόχο να εξαλειφθεί η παραγωγή και η εκπομπή οσμών από εξαρτήματα και υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης στενά με πανεπιστήμια και άλλα ινστιτούτα σε προγράμματα χρήσης υλικών, καθώς και στην ανάπτυξη και εφαρμογή ακόμα πιο αυστηρών προτύπων αλλεργιογόνων για το εσωτερικό των αυτοκινήτων της.

Μια ειδική ομάδα αξιολόγησης οσμών, γνωστή στην εταιρεία ως The Noses, δοκιμάζει μεμονωμένα εξαρτήματα, καθώς και σε επίπεδο ολοκληρωμένου αυτοκινήτου, για εκπομπή οσμών. Παρά την τεχνολογική πρόοδο, αυτή η ομάδα παραμένει αναντικατάστατη στη διαδικασία ελέγχου οσμών, καθώς η ανθρώπινη μύτη είναι πολύ πιο ευαίσθητη από οποιοδήποτε επιστημονικό όργανο.

 

Προηγούμενο άρθροBlackCycle: ευρωπαϊκό έργο ανακύκλωσης ελαστικών
Επόμενο άρθροAudi A3 Sportback και σε έκδοση g-tron, φυσικού αερίου