Στις 5 και 6 Οκτωβρίου 2019 στις Abarth Days 2019, οι φίλοι της μάρκας θα γιορτάσουν στο Μιλάνο τα 70α γενέθλιά της. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν 74 επίσημα Club της μάρκας με περισσότερα από 111.000 μέλη.

Η φουτουριστική περιοχή του MIND (Milano Innovation District) θα φιλοξενήσει αυτή τη μοναδική συνάντηση που θα συγκεντρώσει εκατοντάδες Abarth από όλη την Ευρώπη. Εκτός από τα αυτοκίνητα παραγωγής, όπως η νέα σειρά 595, το παρών θα δώσουν και αγωνιστικά μοντέλα της μάρκας, όπως το Abarth 124 rally. Παράλληλα η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μια σειρά παράλληλων δραστηριοτήτων.

Στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα οι κάτοχοι Abarth θα μπορούν να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα τους, αλλά και να δοκιμάσουν τα νέα μοντέλα της μάρκας. Παράλληλα εκπαιδευτές της Abarth θα τους δίνουν οδηγίες ώστε να αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις επιδόσεις των οχημάτων τους, ενώ ένα ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο θα χρησιμοποιηθεί ώστε το κοινό να εκπαιδευτεί στο πως θα πρέπει να αντιδρά σε περίπτωση που το πίσω μέρος του αυτοκινήτου του χάσει απότομα την πρόσφυση.

Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να διασκεδάσει δοκιμάζοντας τις οδηγικές του ικανότητες σε εξομοιωτές και αγώνες με τηλεκατευθυνόμενα.

Σήμερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο υπάρχουν 74 επίσημα Club φίλων της μάρκας, αριθμός αυξημένος κατά 80% σε σχέση με το 2016. Συνολικά στην Ιταλία αυτή η κοινότητα απαριθμεί περισσότερα από 5.000 μέλη, ενώ σε όλη την Ευρώπη περισσότερα από 111.000 μέλη.

Ο Carlo Abarth ξεκίνησε το θρύλο της μάρκας στις 31 Μαρτίου του 1949 συνδυάζοντας το πάθος για τους αγώνες με τις επιδόσεις και την οδηγική ευχαρίστηση για όλους τους οδηγούς. Διαχρονικά τα αυτοκίνητα της Abarth ξεχώριζαν και για το μοναδικό στιλ, χαρακτηριστικό που κανείς μπορεί να δει ξεκάθαρα και στην επετειακή σειρά “70th Anniversary” των Abarth 595 και Abarth 124, αλλά και σε ειδικές εκδόσεις όπως τα 595 esseesse και Abarth 124 Rally Tribute.

Παράδοση, επιδόσεις και πολλές εκπλήξεις θα περιμένουν τους φίλους της μάρκας που θα βρεθούν στο Μιλάνο στις αρχές Οκτωβρίου για τις Abarth Days 2019.

Προηγούμενο άρθροΝτεμπούτο στις ΗΠΑ για το ADVAN Apex της Yokohama
Επόμενο άρθροΤαξινομήσεις Ιουλίου – Αυγούστου 2019 στην Ελλάδα