Το τμήμα της Βραζιλίας της ALD Automotive για λύσεις διεθνούς εταιρικής κινητικότητας προώθησε μια σειρά δραστηριοτήτων τον περασμένο μήνα, για να υποστηρίξει το κίνημα Yellow May, με στόχο τη διάδοση γνώσεων και την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων κινητικότητας.

Μεταξύ αυτών των θεμάτων υπεύθυνης κινητικότητας, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η συμμετοχή σε δράσεις για την αύξηση της ευαισθητοποίησης για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και την πρόληψη ατυχημάτων. Αυτό περιλαμβάνει την αντιμετώπιση ζητημάτων όπως, κατανάλωση αλκοόλ και οδήγηση, έλλειψη ύπνου,απόσπαση προσοχής κατά την οδήγηση και οι συνέπειες των ατυχημάτων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου 1,35 εκατομμύρια θάνατοι συμβαίνουν κάθε χρόνο ως αποτέλεσμα τροχαίων ατυχημάτων και εάν δεν γίνει κάτι, ο αριθμός αυτός θα φθάσει τα 2,4 εκατομμύρια μέχρι το 2030!

Εν τω μεταξύ, άλλα θέματα προσοχής για την ALD σήμερα αποτελούν η χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων και ο διαμοιρασμός τους ως εταιρική λύση μεταφοράς, για επιχειρήσεις κοντά σε ποδηλατόδρομους. “Εκτός από τη μείωση της κυκλοφορίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, η χρήση ποδηλάτων συμβάλλει θετικά στο περιβάλλον”, δήλωσε σχετικά ο εμπορικός διευθυντής διεθνών λογαριασμών της εταιρείας στη Βραζιλία, Ricardo Formigoni.

Φωτογραφία: Η χρήση του τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι ένας από τους πιο συνήθεις λόγους για αυτοκινητιστικό ατύχημα. Κρατήστε τα χέρια σας στο τιμόνι και τα μάτια σας στο δρόμο! (πηγή: Shutterstock)

Προηγούμενο άρθροΚαθαρές Πινακίδες – Ασφαλέστεροι Δρόμοι
Επόμενο άρθροΌρια ταχύτητας και άλλες πληροφορίες στους χάρτες Google