Οι χάρτες Google θα συμπεριλάβουν την Ελλάδα στις χώρες όπου θα εμφανίζουν τα όρια ταχύτητας και τις κάμερες της τροχαίας κατά τη διαδρομή. Η υπηρεσία δοκιμάστηκε στις ΗΠΑ και τώρα επεκτείνεται σε 40 χώρες.

Οι νέες λειτουργίες θα εμφανίζονται στην εφαρμογή Google Maps για Android και iOS. Ωστόσο, οι χρήστες Android μόνο θα μπορούν να αναφέρουν νέες τοποθεσίες στις οποίες υπάρχουν μπλόκα τροχαίας και κάμερες.

Ακόμα, σε ορισμένες χώρες δεν θα εμφανίζονται οι τοποθεσίες των radar όταν αυτό είναι παράνομο βάσει των κανονισμών που ισχύουν σε αυτές. Στη Γαλλία, π.χ., η αστυνομία μπορεί να ελέγξει το smartphone του οδηγού για παράνομες εφαρμογές που προσφέρουν τέτοιες πληροφορίες και να τον τιμωρήσει με πρόστιμο ή κατάσχεση του οχήματος.

Σύμφωνα με την Google πέραν της Ελλάδας, η υπηρεσία αυτή θα διατίθεται στις ακόλουθες χώρες: Ανδόρα, Αυστραλία, Βουλγαρία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βραζιλία, Εσθονία, Ζιμπάμπουε, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Ιορδανία, Ισλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδά, Κατάρ, Κουβέιτ, Κροατία, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Μαρόκο, Μεξικό, Ναμίμπια, Νορβηγία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ομάν, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σερβία, Σλοβακία, Σουηδία, Τσεχία, Τυνησία και Φινλανδία.

Προηγούμενο άρθροALD: Η Ασφάλεια, βασικό τμήμα της υπεύθυνης κινητικότητας
Επόμενο άρθροAutonomous Technology Group από την Daimler Trucks