Η Renault Group και η SUEZ ενίσχυσαν τη συνεργασία τους για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να ενδυναμώσουν τη μακροπρόθεσμη συνεργασία τους, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στην “The Future Is NEUTRAL”, θυγατρική της Renault Group, με κύριο στόχο να αποτελέσει αυτή πρότυπο στην κυκλική οικονομία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η SUEZ απέκτησε μερίδιο 20% στην εταιρεία, με τη Renault να διατηρεί το 80%. Συνολικά οι δύο μέτοχοι θα επενδύσουν 140 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η ενισχυμένη αυτή συνεργασία βασίζεται στην υπάρχουσα σύμπραξη μεταξύ της Renault και της SUEZ, η οποία επικεντρώνεται στην ανακύκλωση μεταλλικών αποβλήτων και την ανάκτηση οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους.

Η SUEZ, ως παγκόσμιος ηγέτης στην ανακύκλωση αποβλήτων και την ανάκτηση υλικών, θα προσφέρει την τεχνογνωσία της στη διαχείριση αποβλήτων αυτοκινήτων και στην παραγωγή ανακυκλωμένων υλικών. Η Renault από την πλευρά της, θα συνεισφέρει με την εμπειρία της στην πλήρη αλυσίδα αξίας στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, ξεκινώντας από τον σχεδιασμό έως και το τέλος ζωής ενός οχήματος.

Ο Luca de Meo, Διευθύνων Σύμβουλος της Renault Group, τόνισε ότι η κοινή αυτή επένδυση θα επιταχύνει τη δημιουργία μιας πλατφόρμας κυκλικής οικονομίας για την αυτοκινητοβιομηχανία. Η Sabrina Soussan, Διευθύνουσα Σύμβουλος της SUEZ, υπογράμμισε ότι η εξασφάλιση δευτερογενών πρώτων υλών είναι κρίσιμη για την αυτοκινητοβιομηχανία, και πως η συνεργασία με τη Renault θα επιτρέψει στη SUEZ να υποστηρίξει τη μετάβαση του κλάδου προς την κυκλική οικονομία και τη μείωση της εξάρτησης από πρώτε ύλες.

Συγκεκριμένα, η σύμπραξη Renault και SUEZ στοχεύει στην ανάπτυξη μιας πλήρους αλυσίδας αξίας για την κυκλική οικονομία αυτοκινήτων. Αυτό περιλαμβάνει τον σχεδιασμό οχημάτων με γνώμονα την ανακύκλωση, τη βελτιστοποίηση της αντίστροφης εφοδιαστικής αλυσίδας και τη διαχείριση αποβλήτων από οχήματα.

Η “The Future Is NEUTRAL” τοποθετείται ως ο πρώτος παγκόσμιος πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων κυκλικής οικονομίας για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Σκοπός της αποτελεί η παροχή υπηρεσιών και λύσεων σε όλους τους παίκτες του κλάδου, όπως κατασκευαστές αυτοκινήτων, προμηθευτές, ασφαλιστές, διανομείς και ιδιώτες πελάτες.

Ο Jean-Philippe Bahuaud, Διευθύνων Σύμβουλος της “The Future Is NEUTRAL”, σημείωσε ότι η επένδυση της SUEZ είναι ένα καθοριστικό βήμα για την επέκταση της εταιρείας σε ολόκληρη την αυτοκινητοβιομηχανία.

Σήμερα, τα αυτοκίνητα είναι κατά 85% ανακυκλώσιμα, αλλά μόνο το 30% των υλικών τους προέρχονται από ανακυκλωμένο περιεχόμενο. Με την εφαρμογή καινοτόμων διαδικασιών ανακύκλωσης, την επέκταση της διάρκειας ζωής των οχημάτων και την ανάκτηση υλικών από τα 11 εκατομμύρια οχήματα που απορρίπτονται ετησίως στην Ευρώπη, η Renault και η SUEZ φιλοδοξούν να μεταμορφώσουν τον τομέα σε μια πιο βιώσιμη και αποδοτική, από πλευράς πόρων, βιομηχανία.

Προηγούμενο άρθροΈγκαιρη αναθεώρηση της απαγόρευσης των ΜΕΚ το 2035 θέλει η Ιταλία
Επόμενο άρθροVolvo: Ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα στη Γάνδη