Ένα νέο επενδυτικό πλάνο το οποίο στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη και ενίσχυση της παρουσίας της στον τομέα των logistics και της αποθήκευσης, εκπόνησε και υλοποιεί η ΠΑΕΓΑΕ, εταιρεία με δυναμική παρουσία στον κλάδο των logistics. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επενδυτικό πλάνο της ΠΑΕΓΑΕ περιλαμβάνει την επέκταση των στεγασμένων αποθηκευτικών της χώρων κατά 150.000 τ.μ., με την ανέγερση νέων αποθηκών στις εγκαταστάσεις της στη Μαγούλα, που θα διαθέτουν τις πλέον προηγμένες υλικοτεχνικές υποδομές και σύγχρονες τεχνολογίες αποθήκευσης. Η επένδυση αυτή αναμένεται να γιγαντώσει την ήδη μεγαλύτερη στην Ελλάδα ενιαία ιδιωτική εγκατάσταση στον κλάδο των 3PL logistics.

Σήμερα η ΠΑΕΓΑΕ διαθέτει έκταση 1.130.000 τ.μ. στην οποία υφίστανται 105.000 τ.μ. στεγασμένων και 600.000 τ.μ. διαμορφωμένων υπαίθριων αποθηκευτικών χώρων στη Μαγούλα. Παράλληλα, με στόχο την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας, σχεδιάζεται και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκού συστήματος στις στέγες των αποθηκών.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού της τάξης των 150 εκ. Ευρώ, το οποίο δεν βρίσκεται «στα σκαριά», αλλά έχει ήδη υπαχθεί στο καθεστώς των στρατηγικών επενδύσεων με σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς.  Κύκλοι της αγοράς εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την επιτυχία του επενδυτικού πλάνου της ΠΑΕΓΑΕ και την περαιτέρω ανάπτυξη της.

Η νέα επένδυση επιτρέπει στην ΠΑΕΓΑΕ να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς και ενισχύει τη θέση της εταιρείας ως ηγέτιδος στον κλάδο των logistics και της αποθήκευσης. Με τη νέα επένδυση η εταιρεία υπό την διοίκηση των κ.κ. Γεωργίου Σκοτίδα και Παναγιώτη Γεωργίου και με την υποστήριξη της μητρικής της Εθνικής Τράπεζας όχι μόνο διατηρεί την ήδη υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών της, αλλά συμβάλει και στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας της ευαίσθητης περιοχής του Θριασίου δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά της στην παγκόσμια αγορά.

Προηγούμενο άρθροΗ Stellantis σκοπεύει να διατηρήσει τις Autobianchi και Innocenti