Η Honda Motor Co., Ltd. και η GS Yuasa International Ltd. ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε βασική συμφωνία συνεργασίας για μπαταρίες ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας και απόδοσης.

Οι Honda και GS Yuasa θα συζητήσουν τις λεπτομέρειες με στόχο την ίδρυση κοινοπραξίας μέχρι τα τέλη του 2023.

Προς αντιμετώπιση της ραγδαία αυξανόμενης ζήτησης μπαταριών, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν για κοινή έρευνα και ανάπτυξη μπαταριών ιόντων λιθίου και ιδιαίτερα ανταγωνιστικών μεθόδων παραγωγής τους, καθώς και για τη δημιουργία εφοδιαστικής αλυσίδας βασικών πρώτων υλών και εξαιρετικά αποδοτικής διαδικασίας παραγωγής μπαταριών.

Βάσει της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες θα επιδιώξουν την ίδρυση κοινοπραξίας με ένα ευρύ φάσμα συνεργασιών, συμπεριλαμβανομένων των ακόλουθων:

  • Έρευνα και ανάπτυξη μπαταρίας ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας και απόδοσης, κυρίως για EV και των σχετικών μεθόδων παραγωγής
  • Καθορισμός και διαχείριση πνευματικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της κοινής έρευνας και ανάπτυξης
  • Σχεδιασμός προϊόντων βάσει των τεχνολογιών της κοινής έρευνας και ανάπτυξης και σχεδιασμός των απαιτούμενων διαύλων πωλήσεων
  • Σχεδιασμός αποτελεσματικής παραγωγικής λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης της εφοδιαστικής αλυσίδας βασικών πρώτων υλών

Ο Toshihiro Mibe, Πρόεδρος και Εκπρόσωπος Εκτελεστικός Διευθυντής της Honda Motor Co., Ltd. σχολίασε: «Η Honda επιδιώκει απανθρακοποίηση των προϊόντων και των εταιρικών δραστηριοτήτων της έως το 2050. Η Honda και η GS Yuasa έχουν ήδη συνεργαστεί σε μπαταρίες ιόντων λιθίου υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων (HEV) και η νέα συνεργασία θα επιταχύνει περαιτέρω τις στρατηγικές ηλεκτροκίνησής της προς επίτευξη του στόχου ουδέτερου άνθρακα».

Ο Osamu Murao, Πρόεδρος και Εκπρόσωπος Διευθυντής της GS Yuasa International Ltd. δήλωσε: «Βάσει της εταιρικής μας φιλοσοφίας «Καινοτομίας και Ανάπτυξης», η GS Yuasa επιδιώκει τη δημιουργία ενεργειακών τεχνολογιών, συγκεντρώνοντας παράλληλα ευρύ φάσμα γνώσεων και τεχνογνωσίας για μπαταρίες. Με την νέα συνεργασία με την Honda, θα συμβάλουμε στην περαιτέρω διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων, θα προσφέρουμε βελτιωμένη άνεση και ασφάλεια στους πελάτες διεθνώς και θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε νέα αξία για την επίτευξη ουδέτερου άνθρακα».

Προηγούμενο άρθροΒράβευση στην πλατφόρμα Giorgio της Alfa Romeo
Επόμενο άρθροChurchill Expert: Έως και έξι μήνες αναμονή για EV