O εξηλεκτρισμός του ευρωπαϊκού στόλου αποτελεί στόχο της Sixt, η οποία θέλει μέχρι το 2030 να τον επιτύχει τουλάχιστον για το 70% και ει δυνατόν το 90% αυτού.

Ο εξηλεκτρισμός του ευρωπαϊκού στόλου είναι ο εντυπωσιακός κύριος στόχος του «360 Degrees Sustainable», του ολιστικού έργου βιωσιμότητας που εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Sixt και στοχεύει στην επιτάχυνση της μείωσης CO2 και την αύξηση της ζήτησης έξυπνης ηλεκτροκίνησης.

Βασικά στοιχεία του προγράμματος:

  • Μέχρι το τέλος του 2023, το μερίδιο των EV στον παγκόσμιο στόλο της Sixt θα φτάσει στο 12% έως 15%. Μέχρι το 2030, θα αυξηθεί στο 70% έως 90% και όλα τα οχήματα θα κλείνονται μέσω της εφαρμογής Sixt. Αυτό συμπίπτει με την επιθυμία των πελατών: το 70% δηλώνει πως η επιλογή ενοικίασης είναι ο σωστός τρόπος περιορισμού των αρνητικών τάσεων για τα EV.
  • Όπως είχε ήδη ανακοινωθεί πέρυσι, η Sixt θα επενδύσει 50 εκατ. ευρώ για υποδομές φόρτισης στα δικά της υποκαταστήματα.
  • Το 2023, το νέο προϊόν Sixt charge θα παρέχει στους πελάτες πρόσβαση στα περισσότερα δημόσια σημεία φόρτισης των ευρωπαϊκών αγορών της Sixt – σήμερα περίπου 300.000.
  • Η Sixt charge θα ενσωματωθεί στην Sixt ONE, την πλατφόρμα κινητικότητας που υποστηρίζει την εφαρμογή Sixt, η οποία ήδη προσφέρει ευέλικτες επιλογές ενοικίασης, διαμοιρασμού, hail και συνδρομής για αυτοκίνητα και LCV.
  • Η Sixt θα εγκαταστήσει ηλιακούς συλλέκτες και άλλα βιώσιμα συστήματα παραγωγής ενέργειας για να καταστήσει την λειτουργία των υποκαταστημάτων και εγκαταστάσεών της κλιματικά ουδέτερη έως το τέλος του 2023 – πέντε χρόνια νωρίτερα από τα προηγούμενα σχέδια.

«Στην Sixt, πιστεύουμε στην καινοτομία, την πρόοδο και την ελευθερία. Αυτό ισχύει και για την κλιματική αλλαγή. Δεδομένου ότι κάθε ενοικίαση ηλεκτρικού αυτοκινήτου αποτελεί δοκιμή οδήγησης επί πληρωμή, η Sixt θα επιταχύνει την επιθυμία ηλεκτροκίνησης», δήλωσε ο Alexander Sixt, συν-CEO της εταιρείας.

Προηγούμενο άρθροFord: 786 δισ. ευρώ από τα βαν στην ευρωπαϊκή οικονομία
Επόμενο άρθροΗ BEAT είναι πλέον FREE NOW