H Tesla ανακοίνωσε πως όλα τα οχήματα Model S Long Range Plus της Βόρειας Αμερικής διαθέτουν επίσημη εμβέλεια 402 μιλίων (647 χλμ) βαθμολόγησης EPA (Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ), με αύξηση περίπου 20% της εμβέλειας συγκριτικά με το Model S 100D του 2019 με την ίδια συστοιχία μπαταριών.

Η Tesla δηλώνει την εμμονή της  με την αποδοτικότητα και την ενεργειακή λιτότητα που πραγματοποιείται μέσω αρκετών αλλαγών στην ανάπτυξη της βασικών στοιχείων και της αρχιτεκτονικής του συστήματος από τις ομάδες μηχανικών, σχεδιασμού και παραγωγής της. Αυτές οι αλλαγές μπήκαν σε παραγωγή νωρίτερα φέτος, όταν ξεκίνησε η κατασκευή του Model S Long Range Plus στο Fremont της Καλιφόρνια. Όλα τα οχήματα Model S Long Range Plus θα διαθέτουν τη νέα εμβέλεια των 647 χλμ (646,95).

Οι βελτιώσεις που ανακοινώθηκαν:

  • Σημαντική μείωση όγκου

Ο όγκος είναι εχθρός, τόσο της απόδοσης, όσο και των επιδόσεων και η ελαχιστοποίηση του βάρους κάθε εξαρτήματος αποτελεί συνεχή στόχο των ομάδων σχεδιασμού και των μηχανικών της Tesla. Οι εμπειρίες από το σχεδιασμό και την κατασκευή του Model 3 και του Model Υ χρησίμευσαν στα Model S και Model X. Αυτό άνοιξε νέους τομείς μείωσης όγκου διατηρώντας παράλληλα την κορυφαία αίσθηση και τις επιδόσεις και των δύο οχημάτων. Επιπλέον μείωση βάρους επιτεύχθηκε μέσω της τυποποίησης της κατασκευής καθισμάτων από την ίδια την Tesla και των ελαφρύτερων υλικών που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες και τα συστήματα κίνησης.

  • Νέοι τροχοί και ελαστικά “Tempest” Aero

Οι καινούργιοι αεροδυναμικοί τροχοί 8,5 ιντσών μειώνουν την οπισθέλκουσα σε σύγκριση με τους προηγούμενους τροχούς του Model S Long Range και σε συνδυασμό με το νέο ειδικό ελαστικό σχεδιασμένο για μείωση αντίστασης κύλισης, βελτιώνουν κατά 2% τη συνολική εμβέλεια.

  • Αυξημένη απόδοση συστήματος κίνησης

Στο οπίσθιο σύστημα κίνησης επαγωγικού AC, αντικαταστάθηκε η μηχανική αντλία λαδιού με ηλεκτρική, βελτιστοποιώντας τη λίπανση ανεξαρτήτως ταχύτητας οχήματος, για μείωση της τριβής. Περαιτέρω βελτιώσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων των εμπρόσθιων σύγχρονων κινητήρων μαγνητικής υστέρησης που εξοπλίζουν τα Model 3 και Model Y προσέδωσαν 2% περαιτέρω αύξηση εμβέλειας σε αυτοκινητόδρομο.

  • Μεγιστοποίηση της αναγεννητικής πέδησης

Η καινούργια λειτουργία κατά την οδήγηση, η HOLD, συνδυάζει την αναγεννητική πέδηση του κινητήρα με τα φρένα και την αποσυμπίεση του πεντάλ γκαζιού. Για να σταματήσει ομαλά το αυτοκίνητο, η αναγεννητική πέδηση επενεργεί τώρα σε χαμηλότερες ταχύτητες και ρυθμούς επιβράδυνσης, επιστρέφοντας περισσότερη ενέργεια στη συστοιχία μπαταριών, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει μια πολύ καλή οδηγική εμπειρία.

  • Επένδυση στην υπερφόρτιση

Η ελεύθερη μετακίνηση επιτυγχάνεται, τόσο από την εμβέλεια, όσο και από τη φόρτιση και το δίκτυο της Tesla διαθέτει πλέον περισσότερους από 17.000 υπερφορτιστές παγκοσμίως. Έχει αναπτύξει Υπερφόρτιση V3 σε τρεις ηπείρους, επιτρέποντας έως και 50% μείωση στους χρόνους φόρτισης σε σύγκριση με την τεχνολογία V2. Οι ιδιοκτήτες Tesla μπορούν να ταξιδέψουν σε απίστευτες αποστάσεις – από τα Everglades στο Vancouver, τον Αρκτικό Κύκλο της Νορβηγίας έως τη νότια Πορτογαλία, το Hong Kong έως το Harbin της Κίνας – όλα για ένα κλάσμα του κόστους της βενζίνης. Με απλά λόγια, ξοδεύουν λιγότερο χρόνο από ποτέ για φόρτιση.

Αν και κάθε μια από αυτές τις αλλαγές μεμονωμένα έχει σχετικά μικρό αντίκτυπο, ο συνδυασμός τους στις γραμμές παραγωγής αποφέρει σημαντικά οφέλη στην απόδοση και την εμβέλεια του Tesla Model S Long Range Plus.

 

Προηγούμενο άρθρο6,3 δισ. ευρώ για την FCA από την Intesa Sanpaolo
Επόμενο άρθροALD Flex: ευέλικτο leasing για τη Νέα Κανονικότητα