Η FCA Italy SpA – θυγατρική της Fiat Chrysler Automobiles NV – και άλλες ιταλικές εταιρείες του Ομίλου FCA ανακοίνωσαν ότι έχουν υπογράψει τριετή πιστωτική διευκόλυνση ύψους 6,3 δισ. ευρώ με την Intesa Sanpaolo, τον μεγαλύτερο τραπεζικό όμιλο της Ιταλίας.

Το ποσό αυτό θα αφιερωθεί αποκλειστικά στις δραστηριότητες της FCA στην Ιταλία και θα υποστηρίξει περισσότερες από 10.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τον ιταλικό τομέα αυτοκίνησης. Το δάνειο θα είναι κατά 80% εγγυημένο από τον Ιταλικό Οργανισμό Εξαγωγικών Πιστώσεων, υπό την εποπτεία των Υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Παρέχοντας κρατική υποστήριξη, η Ρώμη “στοχεύει στη διατήρηση και ενίσχυση της ιταλικής αλυσίδας εφοδιασμού αυτοκινήτου”, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομίας, Roberto Gualtieri.

Η FCA Italy και οι ιταλικές εταιρείες του FCA Group επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους να εφαρμόσουν το εκτεταμένο επενδυτικό τους σχέδιο για την Ιταλία, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει σε εργοστάσια σε εθνικό επίπεδο, που βρίσκεται στο επίκεντρο του μετασχηματισμού του ιταλικού τομέα αυτοκινήτου για ένα μέλλον χαμηλών εκπομπών, υβριδικό / ηλεκτρικό και συνδεδεμένο.

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, η FCA ξεκίνησε πρόσφατα την παραγωγή του ολοκαίνουργιου ηλεκτρικού Fiat 500 στο Τορίνο και των plug-in υβριδικών Jeep Renegade και Jeep Compass στο Melfi. Η ανάπτυξη ολοκληρώθηκε και αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του καινούργιου σούπερ σπορ Maserati MC20 στο ιστορικό εργοστάσιο της Modena.

Το εργοστάσιο Pomigliano θα προετοιμαστεί για την παραγωγή του ολοκαίνουργιου Alfa Romeo C-UV, ο κόμβος παραγωγής του Τορίνο για την παραγωγή των ολοκαίνουργιων Maserati GranTurismo, GranCabrio (διατίθενται επίσης με ηλεκτρικό κινητήρα), των Maserati Ghibli και Levante (συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών εκδόσεων) και το εργοστάσιο Cassino για την παραγωγή της ολοκαίνουργιας Maserati D-UV.

Επιπλέον, οι νέες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν την ανάπτυξη του νέου τύπου κινητήρα GSE / MHEV (Mild Hybrid) στο Termoli, που θα εξοπλίσει τα Jeep Renegade, Jeep Compass και Fiat 500X που παράγονται στο Melfi.

Στο Piedmont ξεκίνησαν σημαντικές επενδύσεις στο πρώην εργοστάσιο Rivalta – για την κατασκευή του νέου κέντρου διανομής ανταλλακτικών της μάρκας Mopar – και στο συγκρότημα Mirafiori, όπου η FCA πρόκειται να εγκαταστήσει μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας με φωτοβολταϊκά πάνελ, ένα κέντρο συναρμολόγησης μπαταριών (Battery Hub) και έχει ξεκινήσει το πιλοτικό πρόγραμμα Vehicle-to-Grid (Όχημα προς Δίκτυο).

Οι κύριες εκδόσεις παραγωγής θα διατεθούν σταδιακά το 2020 και το 2021, με όλα τα μοντέλα να έχουν λανσαριστεί έως το 2022. Αυτό το φιλόδοξο σχέδιο καλύπτει τα προϊόντα όλων των μαρκών και των εγκαταστάσεων κατασκευής στην Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών αναβαθμίσεων για κινητήρες.

Pietro Gorlier

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Pietro Gorlier, COO της FCA για την περιοχή EMEA, δήλωσε: “Αντιμετωπίζοντας μια άνευ προηγουμένου κρίση, αυτό αποτελεί ένα παράδειγμα της Ιταλίας που συνεργάζεται για να προστατεύσει ένα ζωτικό βιομηχανικό οικοσύστημα. Ο συνδυασμός των ισχυρών σημείων του κράτους, της μεγαλύτερης τράπεζας του έθνους μας και της Fiat Chrysler Automobiles επιχειρεί να διασφαλίσει πως το ιταλικό σύστημα αυτοκίνησης στο σύνολό του θα συνεχίσει να παίζει τον ρόλο του στην επανεκκίνηση της ιταλικής οικονομίας. Το 100% των χρημάτων που παρέχει αυτή η διευκόλυνση θα κατευθυνθεί προς την ιταλική δραστηριότητά μας και στις χιλιάδες εταιρείες και τις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους που εξαρτώνται από την επιτυχή επανεκκίνηση ολόκληρου του κλάδου μας, καθώς συνεχίζουμε τον μετασχηματισμό για ένα νέο ηλεκτρικό και υβριδικό μέλλον”.

Προηγούμενο άρθροΗ νέα Škoda OCTAVIA και σε έκδοση G-TEC
Επόμενο άρθροΤο Tesla Model S Long Range Plus με εμβέλεια 647χλμ