Το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (NYIAS) ανοίγει κατά παράδοση με την τελετή απονομής των World Car Awards, όπως συνέβη και εφέτος στις 27 Μαρτίου, ενώ οι τελικοί νικητές παρουσιάστηκαν σε ζωντανή μετάδοση σε όλο τον κόσμο.

Τη μέγιστη διάκριση World Car of the Year συνοδεύουν οι διακρίσεις για τα World Luxury Car, World Performance Car, World Electric Vehicle, World Urban Car, World Car Design of the Year.

Οι τελικοί νικητές των 2024 World Car Awards και οι βαθμολογίες τους είναι οι εξής: 

2024 World Car Awards: Όλοι οι τελικοί νικητές
2024 World Car Awards

Το Kia EV9 κατέκτησε διπλή νίκη κερδίζοντας τόσο τον τίτλο World Car of the Year™ 2024 όσο και το βραβείο World Electric Vehicle 2024.

Η νίκη αυτή ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των βραβείων που κέρδισε η KIA σε πέντε στην 20ετή ιστορία των World Car Awards.

Το 2023, το Kia EV6 GT κέρδισε τον τίτλο World Performance Car ενώ το 2020 η Kia κέρδισε δύο βραβεία. Το Kia Telluride ήταν ο γενικός νικητής του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς για το 2020 και το Kia Soul EV κέρδισε στην κατηγορία World Urban Car.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που το 2024 το EV9 ανακηρύχθηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς και Παγκόσμιο Ηλεκτρικό Όχημα. Αυτός ο θρίαμβος είναι απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσής μας να ξεπεράσουμε τα όρια της τεχνολογίας και της σχεδιαστικής αριστείας. Η συνεχής επιτυχία του Kia EV9 θα μας οδηγήσει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε εξαιρετικά οχήματα που επαναπροσδιορίζουν την οδηγική εμπειρία για πελάτες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Ho Sung Song, Πρόεδρος και CEO της Kia.

Η BMW Σειρά 5 / i5 είναι το World Luxury Car 2024

Αυτό είναι το ένατο βραβείο για το BMW Group στην 20ετή ιστορία των World Car Awards και ο πιο πρόσφατος σε μια μακρά σειρά διακρίσεων που απέσπασε η νέα BMW Σειρά 5 τους τελευταίους μήνες. Ο Bernd Körber, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Διοίκησης Μάρκας και Προϊόντων BMW, Connected Company, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που λάβαμε αυτό το διάσημο βραβείο. Η ετυμηγορία της διεθνούς κριτικής επιτροπής δείχνει πως ο ισχυρός χαρακτήρας των προϊόντων μας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της BMW πείθουν και εμπνέουν απαιτητικές ομάδες-στόχους σε όλο τον κόσμο».

Το Hyundai IONIQ 5 N είναι το World Performance Car 2024

Αυτή είναι η έβδομη βράβευση για την Hyundai Motor Company στην 20ετή ιστορία των World Car Awards. Το 2023, το Hyundai IONIQ 6 ήταν τριπλός νικητής στις κατηγορίες World Car of the Year, World Electric Vehicle και World Car Design of the Year. Ενώ το 2022, το Hyundai IONIQ 5 ήταν επίσης τριπλός νικητής στις ίδιες κατηγορίες. «Είμαστε ενθουσιασμένοι και μας τιμά που λάβαμε το διάσημο βραβείο World Performance Car για το IONIQ 5 N», δήλωσε ο Jaehoon Chang, Πρόεδρος και CEO της Hyundai Motor Company. «Αυτή η αναγνώριση αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Hyundai να ξεπεράσει τα όρια της ηλεκτρικής απόδοσης και της καινοτομίας. Είναι πραγματικά ευχάριστο να βλέπουμε τις προσπάθειές μας να επιβραβεύονται για άλλη μια φορά στα παγκοσμίου φήμης World Car Awards. Είμαστε περήφανοι που συνεχίζουμε το νικηφόρο σερί μας και εδραιώνουμε τη θέση της Hyundai ως ηγέτη στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία».

Το Volvo EX30 είναι το World Urban Car 2024

Αυτή είναι η δεύτερη βράβευση της Volvo Cars στην 20ετή ιστορία των World Car Awards. Το Volvo XC60 κέρδισε τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2018. Επιπλέον, ο Håkan Samuelsson, Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars τότε, ήταν ο νικητής του World Car PERSON of the Year το 2018. «Η κατάκτηση αυτού του τίτλου μάς δίνει μεγάλη χαρά και επιβεβαιώνει απόλυτα τη φιλόδοξη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Jim Rowan, CEO της Volvo Cars. «Η ανταπόκριση που δείχνουν οι πελάτες στο EX30 έχει υπερβεί τις προσδοκίες μας. Αποδεικνύεται ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο ιδανικό για τις συνθήκες της αγοράς σήμερα, καθώς ένας όλο και μεγαλύτερος αριθμός αγοραστών μεταβαίνει στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Είμαι πεπεισμένος ότι το EX30 θα συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξή μας αυτή τη χρονιά και στη συνέχεια».

Το Toyota Prius έλαβε το World Car Design of the Year 2024

«Επανασχεδιάσαμε το Prius στο σχεδιαστήριο, αναρωτώμενοι εάν πρέπει να δημιουργήσουμε ένα προϊόν κοινής ωφέλειας , όπως ένα ταξί ή κάτι ελκυστικό. Τελικά, επιλέγουμε αυτό που θα αγαπήσει ο κόσμος όχι μόνο για τα οφέλη του, αλλά και για τη συναισθηματική του εμπειρία», δήλωσε ο Yasushi Ueda, Αρχιμηχανικός του Prius. «Αποτελεί τιμή η απονομή του βραβείου Καλύτερης Σχεδίασης, μέσα και έξω. Το νέο Prius είναι ένα αυτοκίνητο που δεν δείχνει απλώς υπέροχο, αλλά είναι και ευχάριστο στην οδήγηση».

Προηγούμενο άρθροΑυξημένοι δασμοί στα κινεζικά EV;
Επόμενο άρθροΟ ιδρυτής της CATL καλεί σε ευρύτερη συνεργασία