2022 Women’s World Car of the Year

Η κριτική επιτροπή του 2022 Women’s World Car of the Year (WWCOTY) ανακοίνωσε τους νικητές σε καθεμία από τις έξι κατηγορίες της χρονιάς.

Αυτά τα οχήματα αντιπροσωπεύουν την αριστεία στις κατηγορίες τους με βάση την ασφάλεια, την οδήγηση, την άνεση, την τεχνολογία, τη σχεδίαση, την αποτελεσματικότητα, τον αντίκτυπο στο περιβάλλον και τη σχέση ποιότητας/τιμής.

Αυτή είναι η δωδέκατη χρονιά του θεσμού WWCOTY, που συγκροτείται από μια ομάδα 56 δημοσιογράφων αυτοκινήτων από 40 χώρες που εκτείνονται σε πέντε ηπείρους. Είναι η μόνη κριτική επιτροπή στην αυτοκινητοβιομηχανία που αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες.

Σε αυτόν τον πρώτο γύρο ψηφοφορίας, εξήντα πέντε υποψήφια μοντέλα διεκδίκησαν τα βραβεία WWCOTY. Όλα κυκλοφόρησαν μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 31ης Δεκεμβρίου 2021.

Παρά τις προκλήσεις του να ζεις και να εργάζεσαι κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας, τα μέλη της κριτικής επιτροπής κατέβαλαν επιπλέον προσπάθεια οδηγήσουν αυτά τα οχήματα για να τα αξιολογήσουν.

Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει το καλύτερο αυτοκίνητο της χρονιάς (Best Car of the Year) από τους νικητές των έξι κατηγοριών. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 8 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Οι νικητές των κατηγοριών είναι οι εξής:

Αυτοκίνητο πόλης: Peugeot 308

Οικογενειακό SUV: Kia Sportage

Μεγάλο Αυτοκίνητο: Ford Mustang Mach-E

Μεγάλο SUV: BMW iX

Αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων: Audi e-Tron GT

4X4: Jeep Wrangler 4xe

Προηγούμενο άρθροValeo: εξαγόρασε το 100% της Valeo Siemens eAutomotive
Επόμενο άρθροΔιοικητικές αλλαγές σε Porsche και Audi