Η Vinturas, μια πλατφόρμα blockchain για την παρακολούθηση οχημάτων στον τομέα των logistics, έλαβε ευρωπαϊκή επιχορήγηση 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της τεχνολογίας της.

Η επιδότηση, που χορηγείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, επιτρέπει στη Vinturas να επενδύσει στην τεχνολογία της blockchain και να διαχειριστεί εκατομμύρια κινήσεις οχημάτων στην Ευρώπη. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στους αντιπροσώπους να ενημερώνουν τους πελάτες τους σχετικά με τους χρόνους παράδοσης και προσφέρει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων και στις εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης μια σαφή επισκόπηση για όλες τις κινήσεις των οχημάτων στους στόλους τους.

Καινοτομία και βιωσιμότητα

“Αυτή η επιδότηση υπογραμμίζει τη σημασία της πλατφόρμας Vinturas για διαφάνεια στην αλυσίδα εφοδιασμού από το εργοστάσιο στον έμπορο, συμπεριλαμβανομένων όλων των μεταφορών μεταχειρισμένων οχημάτων εντός της Ευρώπης”, λέει ο Jon Kuiper, CEO της εταιρείας. “Ως εκ τούτου, συμβάλλουμε στην ευρωπαϊκή ατζέντα σε σχέση με την καινοτομία, την ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα. Πέραν της αναγνώρισης της συμβολής μας, αυτή η επιδότηση θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη νέων ψηφιακών εφαρμογών, προκειμένου να δημιουργήσουμε προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας. Η παράδοση ενός ηλεκτρονικού δελτίου αποστολής (e-CMR), π.χ., θα εξαλείψει εκατομμύρια έντυπα έγγραφα”.

Η Vinturas προσφέρει διαφάνεια στην εφοδιαστική αλυσίδα για την αυτοκινητοβιομηχανία

Η Vinturas ιδρύθηκε το 2019 ως κοινοπραξία κορυφαίων ευρωπαϊκών παρόχων υπηρεσιών logistics και κατέχει ηγετική θέση στην τυποποίηση των ψηφιακών διαδικασιών στην αυτοκινητοβιομηχανία, σε έναν τομέα που δεν υπάρχει αρκετή ψηφιοποίηση και εξακολουθεί να λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό με έντυπα έγγραφα. Η πλατφόρμα Vinturas πραγματοποιεί μια λειτουργία end-to-end track & trace για οχήματα στην αλυσίδα logistics, επιτρέποντας στους αντιπροσώπους να ενημερώνουν καλύτερα τους πελάτες τους σχετικά με τους χρόνους παράδοσης και να παρέχουν πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο από άκρου σε άκρο της αλυσίδας εφοδιασμού για κατασκευαστές και ιδιοκτήτες στόλου.

Η πλατφόρμα Vinturas

Η πλατφόρμα δείχνει

  • Την ακριβή τοποθεσία του οχήματος (VIN) καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού από το εργοστάσιο στον έμπορο.
  • Την εκτιμώμενη ώρα άφιξης του οχήματος στις εγκαταστάσεις του αντιπροσώπου.
  • Την πραγματική «απόδειξη παράδοσης» (δεδομένα e-CMR) ενός οχήματος που παραδίδεται σε έναν αντιπρόσωπο.
  • Ένα πλήρως ψηφιακό ίχνος εγγράφων, που συλλαμβάνει όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του VIN μέσω της αλυσίδας εφοδιασμού.
  • Αυτή η λειτουργικότητα είναι επίσης διαθέσιμη για όλους τους χειρισμούς οχημάτων σε όλες τις διαδικασίες για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Φωτογραφία από European Investment Bank

Προηγούμενο άρθροΟ Νίκος Βελαώρας Sales και Marketing Director της ALD
Επόμενο άρθροΈναρξη παραγωγής για τη νέα BMW Σειρά 4 Coupé