AFISSA NXA XALK. 2018 A3

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς”, με παρουσία των εθελοντών του, διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι την εκδήλωση “Νύχτα χωρίς Ατυχήματα“, με την υποστήριξη του Δήμου Χαλκιδέων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας, της Τροχαίας Χαλκίδας, του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Χαλκίδας, και των Ελλήνων Προσκόπων Χαλκίδας, το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019, στo εστιατόριο-bar Asteria Plage.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι εθελοντές θα βρίσκονται έξω από το κέντρο νυχτερινής διασκέδασης για να ενημερώσουν όλους τους χρήστες της οδού, και ιδιαίτερα τους νέους, σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση και να τους ενθαρρύνουν να επιλέξουν τον “Οδηγό της Παρέας” που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω στο σπίτι την παρέα του. Με κεντρικό μήνυμα “Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο Οδηγός της παρέας“, ο ήρωας της βραδιάς, εάν τηρήσει την υπόσχεσή του και δεν καταναλώσει αλκοόλ πριν πιάσει το τιμόνι, επιβραβεύεται με αναμνηστικά δώρα. Στην αντίθετη περίπτωση, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. τον συμβουλεύουν να αφήσει το όχημά του ή να καλέσει ένα ταξί, ώστε να επιστρέψει με ασφάλεια στο σπίτι του.

Πανευρωπαϊκά, 1 στους 4 θανάτους από τροχαία συμβάντα οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.[1] Στη χώρα μας, το αλκοόλ αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η στάση των συμπολιτών μας απέναντι στην οδήγηση και το αλκοόλ με τους 9 στους 10 Έλληνες οδηγούς να αναφέρουν τη μέθη ως το βασικότερο κίνδυνο στο δρόμο, ενώ δηλώνουν πως οδηγούν ακόμα κι όταν έχουν καταναλώσει 2,7 ποτήρια, τη μεγαλύτερη κατά μέσο όρο ποσότητα αλκοόλ στην Ευρώπη.[2]

Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί επίσης το τρίτο Σάββατο του Οκτωβρίου, σε μεγάλες πόλεις της χώρας μας, όπως κάθε χρόνο, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς’, παράλληλα και με άλλες πόλεις της Ε.Ε. στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα.

[1] Πηγή: Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Μεταφορών (ETSC)

[2] Πηγή: Ευρωβαρόμετρο για την υπεύθυνη οδήγηση 2017, Fondation Vinci Autoroutes

Προηγούμενο άρθροΗ Hyundai Belux χορηγός της KAA Gent
Επόμενο άρθροΟ Michael Lohscheller στο ΔΣ του Groupe PSA