Το Εποπτικό Συμβούλιο που συνήλθε στις 23 Ιουλίου 2019, αποφάσισε το διορισμό του Michael Lohscheller, CEO της Opel, ως μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου με ισχύ από 1ης Σεπτεμβρίου, 2019 μέχρι τη λήξη της θητείας του Δ.Σ., στις 2 Απριλίου 2021. Διαδέχεται τον Jean – Christophe Quémard, Executive Vice President, Director Middle-East & Africa.

Το Εποπτικό Συμβούλιο εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Jean-Christophe Quémard για τη σημαντική συμβολή του σε αυτό από το 2012. Ο ίδιος παραμένει μέλος της Παγκόσμιας Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο διορισμός του Michael Lohscheller στο Δ.Σ. επιβεβαιώνει τη σημασία της ένταξης της Opel Vauxhall στο Groupe PSA. Ως νέο μέλος, θα φέρει στο Συμβούλιο τη διεθνή εμπειρία που απέκτησε από αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς και τις ειδικές γνώσεις του σε θέματα χρηματοοικονομικής φύσεως, εμπορίου και logistics.

Ο Louis Gallois, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Groupe PSA δήλωσε: “Με ιδιαίτερη χαρά, μαζί με τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου, υποδεχόμαστε τον Michael Lohscheller στο Διοικητικό Συμβούλιο του Groupe PSA. Η απόφαση μας συνάδει με την προθυμία του Ομίλου και του Εποπτικού Συμβουλίου να συνεχιστεί η διεθνοποίηση της ανώτερης ηγεσίας. Επίσης, αναγνωρίζει το ρόλο που έχει διαδραματίσει ο Michael Lohscheller στην ανάκαμψη της Opel Vauxhall”.

Ο Michael Lohscheller κατέχει τον τίτλο του CEO της Opel Automobile GmbH από το 2017. Πριν αναλάβει αυτό το αξίωμα, ήταν υπεύθυνος χρηματοοικονομικών υποθέσεων της  εταιρείας.

Πριν προσχωρήσει στην Opel το Σεπτέμβριο του 2012, ο Michael Lohscheller διετέλεσε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και CFO του Volkswagen Group of America, όπου ηγήθηκε μιας επιτυχημένης ανάκαμψης.

Κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του, ο κ. Lohscheller εργάστηκε σε διάφορες εταιρείες αυτοκινήτων, παρέχοντας ποικίλες υπηρεσίες από υπεύθυνες θέσεις του χρηματοοικονομικού τομέα. π.χ. μάρκετινγκ και πωλήσεις, αγορές και logistics.

Ο κ. Lohscheller έλαβε το πτυχίο του στη διοίκηση επιχειρήσεων το 1992, έχοντας φοιτήσει στο University of Applied Sciences στο Osnabrück στη Γερμανία, και στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης στην Ισπανία. Το 1996, έκανε μεταπτυχιακό στο European Marketing Management στο Brunel University στο Λονδίνο, παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα.

 

Προηγούμενο άρθρο11η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στη Χαλκίδα
Επόμενο άρθροΚυκλοφόρησε το 2o τεύχος του FLEET BUSINESS