www.fleetnews.gr

Η Mondial de l’Automobile είναι μια πολύ σημαντική και ενδιαφέρουσα έκθεση, παρόλο που κάποιοι κατασκευαστές αυτοκινήτων δεν θα συμμετάσχουν φέτος σε αυτή. Θα περιλαμβάνει μοντέλα όπως:

Τα (υβριδικά) ηλεκτρικά

  1. Citroën C5 Aircross Hybrid Concept

Το τελευταίο SUV της PSA, το Citroën C5 Aircross περιλαμβάνει καινοτομίες όπως προηγμένη υδραυλική ανάρτηση και καθίσματα Comfort. Και είναι η πρώτη Citroën που παρουσιάζεται σε μια plug-in υβριδική έκδοση.

  1.  DS3 Crossback E-Tense

Το DS3 Crossback αντικαθιστά το επιτυχημένο DS3, αλλά όπως δείχνει το όμομά του, μετακινείται στη ζώνη των crossovers. Ανταγωνιζόμενο το Audi Q2 έρχεται με μια πληθώρα συστημάτων ADAS και ψηφιακό κλειδί για να διευκολύνει το car sharing. Ακόμα, η ηλεκτρική έκδοση E-Tense διαθέτει μπαταρία 50 kWh με εύρος απόστασης 300 km.

  1.  Kia e-Niro

Μετά το Soul, το Niro είναι το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της Kia. Όπως και το συγγενές Hyundai Kona Electric, το e-Niro μπορεί να ταξιδέψει 485 χλμ. με μία μόνο φόρτιση χάρη στη μπαταρία 64-kWh. Το entry-level e-Niro περιλαμβάνει μπαταρία 39,2 kWh και έχει εύρος απόστασης 320 km (WLTP).

  1.  Lexus ES

Από το GS περνάμε πλέον στο ES του Toyota Camry. Πρόκειται για ένα εμπροσθοκίνητο ηλεκτρικό όχημα με ένα υβριδικό κινητήρα. Ενδιαφέρουσα καινοτομία: Το σύστημα Pre-Collision μπορεί να αναγνωρίσει τους ποδηλάτες στο σκοτάδι χάρη σε ένα σύνολο εξαιρετικά προηγμένων αισθητήρων.

  1. Peugeot 508 SW Plugin

Μια διπλή πρεμιέρα για την Peugeot: η estate έκδοση του ανανεωμένου 508 και του πρώτου plug-in υβριδικού κινητήρα. Ένας βενζινοκινητήρας 132 kW 1,6 συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 80 kW που τροφοδοτείται από μια μπαταρία 11,8 kWh, η οποία του δίνει ηλεκτροκίνητη εμβέλεια 40 km.

  1.  Toyota Corolla Touring Sports

Το Auris υποχωρεί μπροστά στο Corolla, το όνομα ενός αυτοκινήτου που βρίσκεται στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων εδώ και δεκαετίες. Η estate έκδοση έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο για περισσότερο χώρο στην καμπίνα. Για πρώτη φορά η Toyota προσφέρει δύο υβριδικούς κινητήρες, έναν οικονομικό και έναν πιο δυναμικό.

Τα ανανεωμένα κλασσικά

  1. Audi Q3

Το compact crossover αποκτά πρόσβαση σε προνομιακή τεχνολογία πού μέχρι τώρα υπήρχε μόνο στο A6. Χάρη στην έξυπνη πλοήγηση, τα αυτοκίνητα προειδοποιούν το ένα το άλλο για επικίνδυνα σημεία όπως ομίχλη ή μαύρο πάγο, αναφέρουν τα τρέχοντα όρια ταχύτητας και υποδεικνύουν τη διαθεσιμότητα στάθμευσης στο δρόμο.

  1.  BMW 3 Series

Λίγο πριν από την παγκόσμια πρεμιέρα του, οι εικόνες του βασικού μοντέλου του στόλου της BMW διέρρευσαν, αποκαλύπτοντας τη mini-5 Series με ένα ταμπλό εμπνευσμένο από το X5. Φήμες λένε ότι υπάρχουν δύο εκδόσεις PHEV, οι πιο μετριοπαθείς από τις οποίες θα φέρουν τον κινητήρα από το Mini Countryman Cooper S E All4.

  1.  Renault Kadjar Phase 2

Το ανανεωμένο Kadjar διαθέτει ένα επανασχεδιασμένο μέτωπο, ενισχυμένα υλικά στην καμπίνα και μεγαλύτερη οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας ολοκαίνουργιος βενζινοκινητήρας 1.3 TCe. Οι πετρελαιοκινητήρες φέρουν τώρα το μπλε πρόθεμα για να υποδείξουν ότι είναι συμβατοί με το Euro 6d-temp.

  1.  SEAT Tarraco

Αυτή είναι η ισπανική έκδοση των Skoda Kodiaq / VW Tiguan Allspace. Η ισχύς προέρχεται από το ολοκαίνουργιο 1.5 TSI ή το ανασχεδιασμένο 2.0 TDI. Το ADAS, όπως το Lane and Front Assist, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης ποδηλάτων και πεζών, θα περιλαμβάνεται στον στάνταρ εξοπλισμό.

Προηγούμενο άρθροΝέο δυναμικό, απολαυστικό, άνετο και Sportback
Επόμενο άρθροMOBOX: Μια συνδρομή για ελαστικά από την Bridgestone