10 χρόνια κοινοπραξία Nissan - Mitsubishi
Δεύτερη γενιά Nissan DAYZ (2019)

Η κοινοπραξία Nissan Motor Co., Ltd. και Mitsubishi Motors Corporation, NMKV Co., Ltd., προσμετρά δέκα χρόνια από την ίδρυσή της.

Η Nissan και η Mitsubishi Motors ίδρυσαν την NMKV την 1η Ιουνίου 2011 ως κοινοπραξία 50/50, για τον σχεδιασμό προϊόντων και τη διαχείριση έργων μικρών οχημάτων για την αγορά της Ιαπωνίας. Η NMKV, με τις συνδυασμένες δυνατότητες της Nissan και της Mitsubishi Motors σε τομείς όπως ο προγραμματισμός και η ανάπτυξη προϊόντων, ο σχεδιασμός και η αγορά, στοχεύει στη συνεπή παράδοση ανταγωνιστικών προϊόντων στους πελάτες.

Από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, οι συνδυασμένες πωλήσεις οχημάτων που παράγονται από την κοινοπραξία έφτασαν συνολικά το 1,52 εκατομμύριο μονάδες.

Πρώτη γενιά DAYZ (2013)

Χρονοδιάγραμμα μοντέλων

 Ιούνιος 2013  Nissan DAYZ
Mitsubishi eK και and eK custom
Φεβρουάριος 2014  Nissan DAYZ ROOX
Mitsubishi eK space και eK space custom
Μάρτιος 2019  Nissan DAYZ*
Mitsubishi eK wagon and eK X (προφέρεται eK “cross”)*
Μάρτιος 2020  Nissan ROOX*
Mitsubishi eK space and eK X space (προφέρεται eK “cross space”)*

*Πλήρως ανανεωμένο

Nissan ROOX πρώτης γενιάς (2014)

Η Nissan και η Mitsubishi Motors συνεργάζονται στενά από το στάδιο σχεδιασμού προϊόντων, ακολουθώντας παράλληλα ξεχωριστούς σχεδιασμούς που ενσαρκώνουν τις δύο μάρκες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μοντέλα υψηλής ανταγωνιστικότητας που συνδυάζουν την τεχνογνωσία και τις προηγμένες τεχνολογίες αμφοτέρων των εταιρειών. Μοντέλα και των δύο μαρκών έχουν αποκτήσει μεγάλη αναγνώριση και αποσπάσει πολλά βραβεία κύρους. Τα τελευταία μοντέλα Nissan ROOX και Mitsubishi eK space και eK X space απέσπασαν τα βραβεία ” K Car of the Year” 2020-2021 στην Ιαπωνία.

10 χρόνια κοινοπραξία Nissan - Mitsubishi
Nissan ROOX δεύτερης γενιάς (2020)

Το εργοστάσιο Mizushima της Mitsubishi Motors πραγματοποίησε επένδυση περίπου οκτώ δισεκατομμυρίων γιεν, που συνιστά την πρώτη συνεργασία μεταξύ της Nissan και της Mitsubishi Motors για την έναρξη παραγωγής νέων ηλεκτρικών μίνι οχημάτων και η NMKV συνεργάζεται και με τις δύο εταιρείες για την προώθηση αυτού του έργου. Η NMKV θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ενίσχυση της εγχώριας ανταγωνιστικότητας της Nissan και της Mitsubishi Motors μέσω προγραμματισμού νέων και ελκυστικών προϊόντων και διαχείρισης έργων.

Σχολιάζοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας της NMKV, ο Πρόεδρος της Nissan, Makoto Uchida, ανέφερε: “Τα μίνι οχήματα που σχεδιάστηκαν και αναπτύχθηκαν από την NMKV εξελίχθηκαν ιδιαιτέρως τα τελευταία 10 χρόνια. Τα τελευταία μοντέλα της Nissan και της Mitsubishi Motors διαθέτουν πλήθος προηγμένων τεχνολογιών της Nissan και σχεδιάστηκαν για να καταστήσουν την καθημερινότητα των πελατών πιο άνετη και συναρπαστική. Θα συνεχίσουμε την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης και των τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης προς περαιτέρω ενίσχυση της ελκυστικότητας των προϊόντων μας και θα προωθήσουμε σημαντικά την επιχειρηματική μας συνεργασία με τη Mitsubishi Motors”.

Ο Πρόεδρος της Mitsubishi Motors, Takao Kato, δήλωσε: “Το τελευταίο μοντέλο της σειράς eK, που γιορτάζει την 20ή επέτειό της, αποτελεί ένα αξιόπιστο, άνετο mini-wagon που συνδυάζει τα 60 χρόνια εμπειρίας της Mitsubishi Motors στην κατασκευή μίνι οχημάτων με τις προηγμένες τεχνολογίες της Nissan, υπό τη διαχείριση έργων της NMKV. Θα συνεχίσουμε την ενίσχυση της συνεργασίας με τη Nissan και τη NMKV για παροχή προϊόντων προς ικανοποίηση των πελατών μας”.

Ο Πρόεδρος της NMKV, Junichi Endo, δήλωσε: “Η NMKV συνδυάζει ό, τι καλύτερο διαθέτουν οι Nissan και Mitsubishi Motors για τη δημιουργία ελκυστικών μίνι οχημάτων για την Ιαπωνία. Οι τρεις εταιρείες θα συνεχίσουν να ενισχύουν τη βάση της ισχύος τους, τις ιαπωνικές κατασκευαστικές δυνατότητες και την διεπιχειρησιακή και διαλειτουργική συνεργασία για ακόμα καλύτερη κατασκευή οχημάτων μέσω της Συμμαχίας”.

 

Προηγούμενο άρθροACEA: σημεία πλήρωσης φορτηγών που απαιτούνται
Επόμενο άρθροΗ BMW iX αναμένεται στην αγορά τον Νοέμβριο