ZipCharge Go

Το ZipCharge Go είναι ένας φορητός φορτιστής EV, για ιδιοκτήτες και διαχειριστές ηλεκτρικών οχημάτων που διαθέτουν οδηγούς που δεν μπορούν να συνδεθούν στο σπίτι ή θέλουν να νοιώθουν ασφαλείς διαθέτοντας φορτιστή κατά τις μετακινήσεις τους.

Το ZipCharge Go που θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2022, διαθέτει αρκετή χωρητικότητα για να δώσει σε ένα μέσο EV αυτονομία έως και 32 χιλιομέτρων σε περίπου 30 λεπτά. Κατά τη φόρτιση, η μονάδα συνδέεται στο όχημα με καλώδιο Τύπου 2. Για επιπλέον ασφάλεια, διαθέτει γεωφραγή (geofencing) και εντοπισμό συσκευής. Η υποστήριξη 4G επιτρέπει παρακολούθηση εξ αποστάσεως και προγραμματισμό φόρτισης.

Η συσκευή αποτελείται από πλαίσιο αλουμινίου και ανακυκλωμένο πλαστικό κέλυφος και μπορεί να εξατομικευθεί με διάφορα χρώματα. Καθώς είναι σφραγισμένη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες.

Η ZipCharge διευθύνεται από τους βετεράνους του κλάδου, Jonathan Carrier και Richie Sibal, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με τη μηχανική ηλεκτρονικών συστημάτων αυτοκινήτων και την ανάπτυξη προϊόντων σε αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των McLaren, JLR και Lotus.

Στην σημερινή μορφή του, το Go έχει μέγεθος βαλίτσας, επομένως καταλαμβάνει μεγάλο χώρο αποσκευών και ζυγίζει λίγο λιγότερο από 25 κιλά.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την τιμή του ZipCharge Go, αλλά αναφέρει πως θα είναι συγκρίσιμη με το κόστος ενός οικιακού φορτιστή επιπέδου 2. Εναλλακτικά, οι φορτιστές Go θα διατίθενται κατόπιν συνδρομής, από 58 ευρώ το μήνα.

Προηγούμενο άρθροΟ Ignasi Prieto Global Marketing Director Seat και Cupra
Επόμενο άρθροΤο ID.3 φέρνει χιλιάδες νέους πελάτες στη Volkswagen