Στις τελευταίες δοκιμές του Euro NCAP (European New Car Assessment Programme), ο οποίος ελέγχει συστηματικά την ασφάλεια που προσφέρουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα, το νέο DS 3 Crossback, που είναι εξοπλισμένο με το Safety Pack (περιλαμβάνει το Active Safety Brake – το Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος), βαθμολογήθηκε με 5 αστέρια.

Η βαθμολόγηση του DS 3 CROSSBACK, με το safety pack
Η βαθμολόγηση του DS 3 CROSSBACK χωρίς το safety pack

Η βασική έκδοση, που δεν περιλαμβάνει το Safety Pack, έλαβε 4 αστέρια. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το Safety Pack περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό που διατίθεται στην ελληνική αγορά. Χάρη στις καινοτόμες τεχνολογίες που είναι πρωτοποριακές για την κατηγορία, το DS 3 Crossback πέτυχε υψηλή βαθμολογία και στους 4 τομείς που ελέγχει το Euro NCAP: Προστασία ενήλικων επιβατών, προστασία παιδιών στην καμπίνα, προστασία των ευάλωτων χρηστών του δρόμου (δικυκλιστές, ποδηλάτες, πεζοί), καθώς και συστήματα ασφαλείας για την υποβοήθηση του οδηγού.

Η προσοχή στη λεπτομέρεια που έχει δοθεί από τους τεχνικούς της DS Automobiles, αλλά και η κορυφαία τεχνολογία με την οποία εφοδιάζεται το μοντέλο, αμφότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των μοντέλων της DS Automobiles, έπαιξαν το ρόλο τους στην καλή βαθμολογία του αυτοκινήτου στον τομέα της ασφάλειας, τόσο για τους επιβάτες του, όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Με στοιχεία εξοπλισμού πρωτοποριακά για την κατηγορία, το DS 3 Crossback κατάφερε να σημειώσει βαθμολογίες – ρεκόρ στις κατηγορίες που εξετάζει ο Οργανισμός Euro NCAP από το 2018 και εντεύθεν. Είναι το μοναδικό Premium B-SUV μοντέλο που σημείωσε 96% στη βαθμολογία για την προστασία των ενήλικων επιβατών, 86% για την προστασία των παιδιών στην καμπίνα του και 76%  για την προστασία των υπολοίπων χρηστών του δρόμου. Αξίζει να σημειώσουμε, πως το 96% για τους ενήλικους επιβάτες, είναι η υψηλότερη βαθμολογία που έχει καταγραφεί για γαλλικό αυτοκίνητο ανεξαρτήτως κατηγορίας.

Το Αυτόματο Φρενάρισμα (Active Safety Brake) που λειτουργεί σε ταχύτητες έως τα 85 χλμ./ώρα (και προαιρετικά μέχρι τα 140 χλμ./ώρα), το Σύστημα Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας, το ενεργό Lane Assist 3ης γενιάς που αναγνωρίζει την άκρη του δρόμου χωρίς την ύπαρξη διαγράμμισης, οι πίσω πλευρικοί αερόσακοι καθισμάτων που τους συναντάμε προαιρετικά σε μεγαλύτερες κατηγορίες, καθώς και το σύστημα αναγνώρισης των σημάτων του ΚΟΚ με προβολή στον πίνακα των οργάνων, είναι όλα μέρος του βασικού εξοπλισμού για τα αυτοκίνητα που διατίθενται στην ελληνική αγορά. Επιπλέον, το DS 3 Crossback μπορεί να εξοπλιστεί με μια σειρά πρωτοποριακών συστημάτων ασφάλειας και άνεσης, όπως το DS DRIVE ASSIST, ένα σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης 2ου επιπέδου, που λειτουργεί σε ταχύτητες έως 180 χλμ./ώρα, ή το DS PARK PILOT, το πλήρως αυτόνομο σύστημα παρκαρίσματος, όπου ο οδηγός απλά επιλέγει το επιθυμητό σημείο στάθμευσης.

Ο Ανεξάρτητος Οργανισμός Euro NCAP διεξάγει μια σειρά από δοκιμές πρόσκρουσης (crash tests) με ταχύτητες έως τα 64 χλμ./ώρα, προκειμένου να αναγνωριστεί το επίπεδο της ασφάλειας που προσφέρει το κάθε αυτοκίνητο, ελέγχοντας τις καταγραφές των αισθητήρων που φέρουν τα ανδρείκελα (crash test dummies) που χρησιμοποιούνται σε αυτές. Τα συστήματα υποβοήθησης, εξετάζονται με τη βοήθεια αυτοματοποιημένων διαδικασιών που προσομοιώνουν την ύπαρξη αλλά και τη συμπεριφορά άλλων χρηστών του δρόμου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here