Με εντυπωσιακή εκδήλωση και με την παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τον Έλληνα Young Car Mechanic 2024 που διοργανώνει διεθνώς η INTER CARS.

Νικητής στην τελική φάση αναδείχθηκε ο Αργύρης Τσιτσής, σπουδαστής Μηχανοτρονικής του ΕΠΑΛ Ζωγράφου, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό Young Car Mechanic 2024 που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία τον Ιούνιο.

Ο νικητής, ο οποίος υποστηρίχθηκε από την καθηγήτρια μηχανολογίας Ασπασία Καραγιαννοπούλου, ξεχώρισε στην τελική φάση του διαγωνισμού ανάμεσα σε 11 συνολικά διαγωνιζόμενους από την Αθήνα, τις Σέρρες, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη. Ήταν η ενδεκάδα που αναδείχθηκε από 2.500 αρχικά ενδιαφερόμενους από ολόκληρη τη χώρα για το Young Car Mechanic 2024. Η εκδήλωση για την τελική φάση του διαγωνισμού διοργανώθηκε στις εγκαταστάσεις της Papadakis Bros στην Ελευσίνα.

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό μοναδικό στο είδος του που διοργανώνει η INTER CARS διεθνώς και δίνει την ευκαιρία σε σπουδαστές μηχανολογίας να δοκιμάσουν τις ικανότητες και την αντοχή τους, με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή τους στο μεγάλο διεθνή τελικό. Προκειμένου να φτάσουν στον εθνικό τελικό, οι σπουδαστές περνούν από δύο στάδια on-line αξιολόγησης θεωρητικών τεχνικών γνώσεων.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού, οι 11 επικρατέστεροι αξιολογήθηκαν ως προς τις τεχνικές τους δεξιότητες από τα μεγαλύτερα εργοστάσια στο χώρο του aftermarket στον Εθνικό Τελικό που διοργανώθηκε κατ’ αποκλειστικότητα από την INTER CARS Ελλάδος στις 20-21 Απριλίου. Στη διάρκεια του διημέρου πραγματοποιήθηκαν δωρεάν τεχνικά σεμινάρια για όλους και δόθηκε η ευκαιρία για επαγγελματική δικτύωση και προοπτικές καριέρας. Ακόμη, οι επισκέπτες θαύμασαν την έκθεση αγωνιστικών και ιστορικών οχημάτων, μοτοσυκλετών και super cars που λειτούργησε στο χώρο. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό drift show, την τελετή απονομής επαίνου στους 11 επικρατέστερους και την ανακοίνωση του νικητή ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διεθνή τελικό με αξιώσεις για πλούσια δώρα, χρηματικό έπαθλο αλλά κυρίως προοπτικές για μία λαμπρή επαγγελματική καριέρα.

Καθώς κάθε χρόνο ο διαγωνισμός προσελκύει τα φώτα της μεγάλης aftermarket κοινότητας του αυτοκινήτου τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, ο κάθε νέος που δοκιμάζει τις γνώσεις και τα όρια του με αξιοκρατικά κριτήρια στον τομέα της μηχανολογίας έχει την ευκαιρία να αναδειχτεί μέσω της αξιολόγησης από δεκάδες εταιρίες και επιχειρήσεις του χώρου. Έτσι, μπορεί να έχει μοναδικές προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της INTER CARS Ελλάδος, Χάρης Χρηστίδης δήλωσε: «Για εμάς στην INTER CARS, ο διαγωνισμός Young Car Mechanic είναι ένα σπουδαίο project και μας κάνει να αισθανόμαστε ότι βάζουμε ένα λιθαράκι στην εκπαιδευτική αλυσίδα της Ελλάδας. Η εποχή μας απαιτεί εξειδίκευση και καλή γνώση του αντικειμένου. Στη χώρα μας υπάρχουν πολύ καλές σχολές, τόσο δημόσιες όσο και ιδιωτικές για την εκπαίδευση στο χώρο της αυτοκίνησης, κι εμείς ερχόμαστε να ενισχύσουμε τους νέους μας που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον κλάδο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον εκπρόσωπό μας στον Τελικό και ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους να ακολουθήσουν σπουδές στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι δυνατότητες επαγγελματικής αποκατάστασης είναι πάρα πολύ μεγάλες. Θα βγουν νικητές!»

Προηγούμενο άρθροΠορεία επίτευξης των στόχων δημόσιων υποδομών φόρτισης
Επόμενο άρθροTo Toyota bz4x στην Ελληνική Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία