Ξεπέρασαν τις 40.000 οι παραγγελίες του Jeep Avenger, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της μάρκας στα B-SUV της ευρωπαϊκής αγοράς.

Το νεότερο μέλος της οικογένειας Jeep κλιμακώνει την παρουσία της μάρκας στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία των B-SUV της ευρωπαϊκής αγοράς. Το «Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» για το 2023 έχει ήδη καταγράψει περισσότερες από 40.000 παραγγελίες στη Γηραιά Ήπειρο, ξεκινώντας από τον Οκτώβριο του 2022 όταν και λανσαρίστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Η εμπορική συνιστώσα του νέου Avenger και του Renegade ενίσχυσε την παρουσία της Jeep στα B-SUV ακόμα πιο πολύ. Το πανευρωπαϊκό μερίδιο της μάρκας στη συγκεκριμένη κατηγορία αυξήθηκε κατά 33,5% από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2023, συγκριτικά με το 2022, κάτι που αντιστοιχεί σε εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων 60%. Ως μέτρο σύγκρισης, να αναφερθεί ότι το αντίστοιχο ποσοστό για το σύνολο της κατηγορίας δεν ξεπέρασε το 12,8%.

Το νέο Jeep Avenger ενσωματώνει πλήρως τα ιδανικά της θρυλικής μάρκας, κάτι που έχει ήδη αναγνωριστεί με 10 σημαντικά αυτοκινητικά βραβεία. Επιπλέον, το Avenger δίνει τη δυνατότητα στον πελάτη να βρει αυτό ακριβώς που χρειάζεται, μέσω μιας γκάμας που περιλαμβάνει τόσο μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση όσο και μια με κινητήρα βενζίνης.

Ανεξάρτητα από το σύστημα κίνησης που χρησιμοποιεί, το μικρότερο Jeep υιοθετεί το αυθεντικό DNA της εταιρείας σε ένα κόμπακτ αμάξωμα με μήκος μόλις 4,1 m, προσφέροντας στιλ, πρακτικότητα και υψηλή τεχνολογία σε κάθε τομέα, εξασφαλίζοντας άνεση, ευκολία και πάνω από όλα ασφάλεια.

Η έκδοση BEV που συγκεντρώνει το 40% των αγοραστών κινείται από ηλεκτρικό σύστημα υπό τάση 400 V, κινητήρα 156 PS και μπαταρία 54 kWh. Η μέση αυτονομία είναι 400 km κατά WLTP και μπορεί να αγγίξει τα 550 km σε καθαρά αστικές συνθήκες. Χάρη δε στη γρήγορη φόρτιση η μπαταρία φτάνει από το 20% στο 80% σε λιγότερο από 25 λεπτά και κερδίζει 30 km αυτονομίας σε μόλις τρία λεπτά.

Η έκδοση βενζίνης από την πλευρά της διατίθεται αποκλειστικά στο πολύ πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού Altitude και χρησιμοποιεί τούρμπο κινητήρα 1,2 lt με 100 PS και 205 Nm, ο οποίος συνεργάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και συνοδεύεται από το έξυπνο σύστημα Selec-Terrain® για μέγιστη πρόσφυση σε κάθε δρόμο.

Το νέο Jeep Avenger ήρθε για να συμπληρώσει τη σταθερά πετυχημένη εμπορική τροχιά του Renegade στα B-SUV. Ο νεανικός και σκληροτράχηλος χαρακτήρας του Renegade το καθιστά ιδανικό τόσο για την πόλη όσο και για απαιτητικές εξορμήσεις, μέσα από αποκλειστικά εξηλεκτρισμένες επιλογές που περιλαμβάνουν την ήπια υβριδική e-Hybrid των 130 PS και την κορυφαία 4xe των 190 ή 240 PS με πανίσχυρο σύστημα τετρακίνησης και ασύγκριτες για την κατηγορία εκτός δρόμου ικανότητες.

Προηγούμενο άρθροΗ Volkswagen στην “Cargo Truck & Van Expo 2023”
Επόμενο άρθροΗ J.D. Power εξαγοράζει το Autovista Group