Ξεκινά η παραγωγή του νέου compact SUV Yaris Cross

Η Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) ξεκίνησε την παραγωγή του Yaris Cross, του νέου compact SUV πόλης που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Αύγουστο.

Απαιτήθηκε σημαντική πρόσθετη επένδυση ύψους 400 εκατ. ευρώ για να καταστεί δυνατή η παραγωγή δύο μοντέλων στην ίδια γραμμή του εργοστασίου – του Toyota Yaris 4ης γενιάς και του νέου Yaris Cross – αυξάνοντας την ετήσια παραγωγική ικανότητα της TMMF στα 300.000 οχήματα.

Σχεδιασμένο και ανεπτυγμένο για τις ανάγκες των ευρωπαίων πελατών των SUV κατηγορίας Β, ο προβλεπόμενος συνδυασμός κινητήρα του νέου Yaris Cross θα αποτελείται πρωτίστως από την υβριδική έκδοση χαμηλών εκπομπών CO2, σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας για μείγμα ηλεκτροκίνησης 90% έως το 2025.

Το Yaris Cross είναι το δεύτερο μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα compact GA-B της Toyota και το 8ο μοντέλο TNGA (Toyota New Global Architecture) που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη*. Η έναρξη παραγωγής σηματοδοτεί επίσης την περαιτέρω πρόοδο της εντόπιας στρατηγικής της Toyota.

«Η άφιξη του Yaris Cross είναι σημαντική, καθώς αυξάνει την ανταγωνιστικότητα της Toyota, ενισχύει τη στρατηγική μας εντόπιας παραγωγής και μεγιστοποίησης της παραγωγικής ικανότητας για αύξηση των ευρωπαϊκών πωλήσεων στα 1,5 εκατομμύριο μονάδες έως το 2025», ανέφερε ο Marvin Cooke, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Πρόεδρος της Toyota Motor Europe.

Το όραμα της Toyota για ευρωπαϊκή δραστηριότητα επεκτάθηκε περαιτέρω φέτος, καθώς η Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) ξεκίνησε την παραγωγή υβριδικών ηλεκτρικών κιβωτίων ταχυτήτων και ηλεκτροκινητήρων, με τον βενζινοκινητήρα TNGA 1,5 λίτρων και τον αμιγώς υβριδικό κινητήρα για το Toyota Yaris και το Yaris Cross.

Η Toyota έχει επίσης επενδύσει για αύξηση της παραγωγικής ικανότητας και εκσυγχρονισμό του εργοστάσιο της Toyota Motor Manufacturing Τσεχίας (TMMCZ) στο πλαίσιο της προετοιμασίας έναρξης παραγωγής του Yaris, που χρήσθηκε Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021, προς κάλυψη της αυξημένης ζήτησης.

Η έναρξη παραγωγής του Yaris Cross αύξησε τη συνολική απασχόληση στην TMMF σε σχεδόν 5.000 εργαζόμενους.


*Toyota Motor Manufacturing France (Yaris και Yaris Cross), Toyota Motor Manufacturing Turkey (Toyota C-HR και Corolla Sedan), Toyota Motor Manufacturing UK στο Burnaston (Corolla Hatchback and Touring Sports) και Toyota Motor Russia (Camry και RAV4)

 

Προηγούμενο άρθροΗ Opel γίνεται ηλεκτρική και λανσάρει το Manta-e
Επόμενο άρθροΚοινή επιστολή ACEA, IndustriALL και T&E προς ΕΕ