Η εταιρεία κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων, Volta Trucks, ανακοίνωσε την έναρξη μαζικής παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού Volta Zero, σε συνεργασία με την Steyr Automotive.

Το αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό 16 τόνων Volta Zero, που σχεδιάστηκε για να φέρει την επανάσταση στα logistics, ολοκλήρωσε την πρώτη του επιτυχημένη δοκιμή στο Παρίσι πέρυσι και θα κατασκευάζεται στην αυστριακή Steyr.

Το Volta Zero είναι το πρώτο ειδικά κατασκευασμένο στον κόσμο, αμιγώς ηλεκτρικό όχημα 16 τόνων, σχεδιασμένο για αστική εφοδιαστική, μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των παραδόσεων φορτίων στα κέντρα των πόλεων. Το Volta Zero έχει σχεδιαστεί από την αρχή με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 150 – 200 χλμ.

Η εταιρεία αναφέρει πως η πρώτη σειρά οχημάτων ειδικών προδιαγραφών θα βγει από τη γραμμή παραγωγής μετά τη διαδικασία σχεδιασμού και πιστοποίησης. Τα πρώτα φορτηγά που θα κυκλοφορήσουν θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Volta Zero Driving Experience, το οποίο θα βοηθήσει τους υπεύθυνους στόλου να τα ενσωματώσουν στις δραστηριότητές τους. Μετά την διασφάλιση ποιότητας και τις δοκιμές, οι πρώτες παραγγελίες θα παραδοθούν στους πελάτες το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Η συνεργασία της Steyr Automotive θα ενισχύσει την συμμετοχή της Αυστρίας στην αναπτυσσόμενη ευρωπαϊκή ηλεκτροκίνηση, με στόχο την παραγωγή έως και 14.000 οχημάτων ετησίως. Οι γραμμές συναρμολόγησης του Volta Zero θα προσφέρουν περισσότερες από 700 θέσεις εργασίας και άλλες 2.000 θέσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού, αναφέρει η Volta Trucks.

Ο συνιδρυτής και Chief Manufacturing και Logistics Officer της Volta Trucks, Kjell Walöen, δήλωσε: «Το πρώτο Volta Zero που μπαίνει στη γραμμή παραγωγής στην Steyr είναι το πιο σημαντικό ορόσημο που έχει επιτύχει η εταιρεία μέχρι σήμερα. Σε μόλις 2,5 χρόνια, λιγότερο από τον μισό χρόνο που χρειάζονται οι υπάρχοντες κατασκευαστές φορτηγών, περάσαμε από το λανσάρισμα της ιδέας, μέσω των φάσεων μηχανικής, ανάπτυξης και ποιότητας και τώρα στην έναρξη της παραγωγής των Volta Trucks, των μοντέλων τελικών προδιαγραφών που θα οδηγήσουν οι πελάτες, καθιστώντας το αστικό μας περιβάλλον ασφαλέστερο και πιο βιώσιμο. Ο κορυφαίος ρυθμός στην αγορά που θέτει η Volta Trucks είναι μια αληθινή απόδειξη των υψηλά καταρτισμένων επαγγελματιών της εταιρείας και των συνεργατών μας, και ολόκληρη η ομάδα είναι εξαιρετικά περήφανη για αυτό το ορόσημο».

Η Volta Trucks αναπτύσσεται σταθερά από την ίδρυσή της το 2019 στη Σουηδία. Η εταιρεία επέκτεινε πρόσφατα τις δραστηριότητές της Truck-as-a-Service (TaaS) στη Γερμανία και την Ισπανία, μετά τους κόμβους του Λονδίνου και του Παρισιού.

Προηγούμενο άρθροΗ SIXT Mega Rent στην Element – Arval Alliance
Επόμενο άρθροΗ Ford πρώτη στα LCV σε Ευρώπη και Ελλάδα