Η Ford παραμένει πρώτη σε πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (LCV) στην Ευρώπη και επανέρχεται στην κορυφή στην ίδια κατηγορία στην Ελλάδα, με αύξηση πωλήσεων 261% και μερίδιο αγοράς 27,4%.

Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, η Ford παραμένει πρώτη σε πωλήσεις στην κατηγορία των LCV οχημάτων και στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς. Το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2023, οι πωλήσεις των επαγγελματικών μοντέλων Ford στην Ελλάδα κατέγραψαν αύξηση που φτάνει ποσοστιαία το 261% σε σχέση το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πωλήσεων (πηγή: ΣΕΑΑ), κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων μηνών του 2023, τα επαγγελματικά μοντέλα Ford καταλαμβάνουν μερίδιο 27,4% επί του συνόλου της αγοράς υπερδιπλασιάζοντας τις εμπορικές τους επιδόσεις στην κατηγορία σε σχέση με το επίπεδο του 2022.

Το σκληροτράχηλο Ranger παραμένει ο πρωταγωνιστής, αλλά και το best seller της γκάμας Ford στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων, εκμεταλλευόμενο την παρουσία του νέου πανίσχυρου Ranger Raptor με κινητήρα V6 Ecoboost.

Εξαιρετική στην ελληνική αγορά είναι και η παρουσία του Ford Transit το οποίο διατίθεται και με αμιγώς ηλεκτρικό κινητήρα, ενώ βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας των ηλεκτρικών Van 2T, επιτυγχάνοντας μερίδιο 47%.

Συγχρόνως αυξήθηκε η δυναμική και των υπολοίπων LCV μοντέλων Ford. Τα Transit Connect και Transit Courier αύξησαν εντυπωσιακά τις πωλήσεις τους. Το Transit Custom πέτυχε αύξηση κατά 34% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Η ανακοίνωσε της Ford σχετικά με τις επιδόσεις της στην Ελλάδα, ανφέρει τα εξής: “Σε μια περίοδο που η διαθεσιμότητα και οι παραγωγές αυτοκινήτων επανέρχονται στην κανονικότητα, οι Έλληνες επαγγελματίες οδηγοί και διαχειριστές στόλων αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά έμπρακτα την προτίμηση και εμπιστοσύνη τους στην ολοκληρωμένη γκάμα των LCV μοντέλων Ford, τα οποία διαχρονικά ανταποκρίνονται με επιτυχία στις υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις του κλάδου, προσφέροντάς τις πιο ανταγωνιστικές, προηγμένες και αξιόπιστες λύσεις που αποδεδειγμένα αντέχουν στο χρόνο και υποστηρίζουν ιδανικά κάθε επαγγελματική δραστηριότητα”.

Προηγούμενο άρθροΞεκινά μαζική παραγωγή του ηλεκτρικού Volta Zero
Επόμενο άρθροLancia Pu+Ra HPE, η νέα εποχή της Lancia