Το εμβληματικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο Audi e-tron GT κέρδισε το πέμπτο βραβείο “World Performance Car” για την Audi, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης (NYIAS).

Νικητής στα φετινά World Car Awards τα οποία παρουσιάζονται για 18η φορά στη Νέα Υόρκη το Audi e-tron GT quattro. Υποψήφιο στις κατηγορίες World Electric Vehicle of the Year, World Performance Car και World Car Design of the Year, το e-tron GT quattro κατέκτησε τον τίτλο “World Performance Car” στη μεγαλύτερη και πιο διάσημη τελετή απονομής βραβείων αυτοκινήτου στον κόσμο, που έχει και το προσωνύμιο “Oscars of the automotive world”. Περισσότεροι από εκατό δημοσιογράφοι αυτοκινήτου από όλο τον κόσμο δοκίμασαν διεξοδικά τα υποψήφια μοντέλα και στη συνέχεια έδωσαν τις ψήφους τους.

“Είμαστε χαρούμενοι που το αμιγώς ηλεκτρικό Audi e-tron GT quattro ήταν φιναλίστ σε τρεις κατηγορίες μόλις ένα χρόνο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του”, δήλωσε ο Oliver Hoffmann, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, υπέυθυνος για την Τεχνική Ανάπτυξη. “Το γεγονός ότι το Audi e-tron GT quattro κατέκτησε τον τίτλο “ World Performance Car” και η Audi κερδίζει για πέμπτη φορά αυτό το βραβείο, μας κάνει φυσικά ιδιαίτερα περήφανους. Το Audi e-tron GT quattro αποδεικνύει ότι η ηλεκτρική κινητικότητα μπορεί να είναι βιώσιμη, δυναμική και συναρπαστική ταυτόχρονα και η δέσμευσή μας είναι σημαντική ως προς αυτή”.

Από το 2026, η Audi θα λανσάρει νέα μοντέλα μόνο με σύστημα ηλεκτρικής κίνησης στην παγκόσμια αγορά. Ξεκινώντας από το 2025, όλα τα σημεία παραγωγής της Audi θα είναι ουδέτερα από άνθρακα. Ήδη αυτό συμβαίνει στις Βρυξέλλες, στο Győr και στο Böllinger Höfe, όπου παράγεται το Audi e-tron GT quattro.

Εξελιγμένο σύστημα θερμικής διαχείρισης για αναπαραγωγική απόδοση

Το Audi e-tron GT quattro κέρδισε το βραβείο “World Performance Car” λόγω της απόδοσης του εξελιγμένου συστήματος διαχείρισης θερμότητας που αποτελείται από τέσσερα θερμικά κυκλώματα. Αυτό σημαίνει ότι η μπαταρία και τα εξαρτήματα του συστήματος μετάδοσης κίνησης παραμένουν στην ιδανική τους θερμοκρασία με αποτέλεσμα τα χαρακτηριστικά απόδοσης που μπορούν να αναπαραχθούν ανά πάσα στιγμή.

Χάρη στην έξυπνη διαχείριση της θερμότητας, αν ο οδηγός χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα σχεδιασμού διαδρομής e-tron στο e-tron GT quattro θα βάλει την μπαταρία σε ένα ιδανικό εύρος θερμοκρασίας για φόρτιση, ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία, ακόμη κι ενώ οδηγεί το αυτοκίνητο – κάτι που είναι χρήσιμο για γρήγορη φόρτιση έως 270kW.

Η Audi συνεχίζει να επεκτείνει το νικηφόρο σερί της

Η φετινή νίκη φέρνει τη μάρκα στις ένδεκα πρώτες θέσεις στα “World Car Awards” και κάνει την Audi τον πιο επιτυχημένο κατασκευαστή στην ιστορία αυτού του θεσμού.

Νίκες της Audi στα “World Car Awards”

2005 Audi A6 World Car of the Year
2007 Audi RS 4 World Performance Car
Audi TT World Car Design of the Year
2008 Audi R8 World Performance Car
Audi R8 World Car Design of the Year
2010 Audi R8 V10 World Performance Car
2014 Audi A3 World Car of the Year
2016 Audi R8 World Performance Car
2018 Audi A8 World Luxury Car
2019 Audi A7 Sportback World Luxury Car
2022 Audi e-tron GT quattro World Performance Car
Προηγούμενο άρθροFocus Bari – YouGov: Τα EV αποτελούν το μέλλον
Επόμενο άρθροVolkswagen Group: Αύξηση 65% των πωλήσεων BEV