Ο πάροχος λύσεων διαχείρισης στόλου της Bridgestone, Webfleet, αποκάλυψε πως ο εξηλεκτρισμός των ευρωπαϊκών επαγγελματικών στόλων επηρεάζει σημαντικά την απανθρακοποίηση.

Τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην πρώτη έκθεση Electrifying Data, με αποκλειστικά δεδομένα τηλεματικής για επαγγελματικά EV, δείχνουν ότι οι ηλεκτροκίνητοι ευρωπαϊκοί επαγγελματικοί στόλοι εξοικονομούν κατά μέσο όρο 15 τόνους CO2 ανά όχημα, που αντιστοιχούν σε 5.665 λίτρα καυσίμου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ολλανδία πρωτοστατούν στις περικοπές CO2 στην Ευρώπη και παρουσιάζουν μείωση άνω των 13 τόνων CO2 ανά όχημα κατά μέσο όρο. Η μέση ποσότητα για την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Δανία είναι 10-13 τόνους, στη Γερμανία και την Πολωνία έως και 10 τόνους, αναφέρει η έκθεση Electrifying Data.

Επισημαίνοντας πως ο κλάδος των μεταφορών ευθυνόταν για τις υψηλότερες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2020, με 24%, η Webfleet πιστεύει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η υποστήριξη της μετάβασης των στόλων από οχήματα εσωτερικής καύσης (ICE) σε ηλεκτρικά (EV).

Webfleet: Συνδεδεμένοι στόλοι μειώνουν τις εκπομπές
Πηγή: Electrifying Data

Η παροχή αποκλειστικών δεδομένων τηλεματικής αποκαλύπτει τον πραγματικό αντίκτυπο της βιωσιμότητας των στόλων, καθώς η Webfleet επιδιώκει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πορεία απανθρακοποίησης, αναφέρει ο Beverley Wise, Περιφερειακός Διευθυντής της Webfleet για Λύσεις Κινητικότητας της Bridgestone.

Η χρήση του Fleet Electrification Report της Webfleet, η οποία βοηθά τους υπεύθυνους στόλου και τους οδηγούς στην επιλογή του σωστού EV προς αντικατάσταση ενός ICE, αυξήθηκε κατά 300% από τον περασμένο Μάρτιο, αναφέρει ο Taco van der Leij, Αντιπρόεδρος της Webfleet Europe: «Είναι σαφές πως η ηλεκτροκίνηση των στόλων βρίσκεται στο επίκεντρο πολλών επιχειρήσεων».

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα από την Webfleet σχετικά με τη συνδεσιμότητα, μπορείτε να συμμετάσχετε στη συνάντηση της κοινότητας του στόλου στο Connected Fleets Conference στις Βρυξέλλες στις 27-28 Μαρτίου. Η Webfleet, συνεργάτης του συνεδρίου, θα συμμετάσχει στη συζήτηση την ημέρα έναρξης. Εγγραφείτε εδώ!

 

Προηγούμενο άρθροChurchill Expert: Έως και έξι μήνες αναμονή για EV
Επόμενο άρθροBMW Group: μείωσε τις εκπομπές CO2 του στόλου του