Webfleet, παγκόσμιο ρεκόρ αυτονομίας EV

Η Webfleet κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ αυτονομίας EV (Guinness) για την μεγαλύτερη διαδρομή με ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μία μόνο φόρτιση.

Με το Ford Mustang Mach-E SUV διήνυσε συνολικά 916,74 χλμ μεταξύ φορτίσεων. Το νέο σημείο αναφοράς στην απόδοση ηλεκτρικών οχημάτων επιτεύχθηκε από τους οδηγούς Kevin Booker και Sam Clarke που χρηματοδοτούνται από την Webfleet, την λύση fleet management της Bridgestone, με την υποστήριξη του συγκυβερνήτη Richard Parker της Webfleet.

Η διαδρομή ρεκόρ ολοκληρώθηκε σε 24 ώρες σε δημόσιους δρόμους στην Αγγλία. Η Mustang διέθετε μπαταρία 91 kWh, με αυτονομία WLTP 600 χλμ και ξεπέρασε τις προσδοκίες με μέσο όρο 10 χλμ ανά kWh.

Το αυτοκίνητο φορούσε ελαστικά Bridgestone, που συνέβαλαν στη βελτιστοποίηση της αυτονομίας λόγω ελάχιστης αντίστασης κύλισης. Το ρεκόρ επαληθεύτηκε βάσει δεδομένων EV και πλάνα κάμερας της Webfleet. Το προηγούμενο ρεκόρ των 907,62 χλμ είχε επιτευχθεί στο Hangzhou της Κίνας.

“Αυτό το ρεκόρ αποτελεί ορόσημο στην ηλεκτροκίνηση των οδικών μεταφορών και καταδεικνύει τις δυνατότητες των EV όταν υποστηρίζονται από καινοτόμα ελαστικά και προηγμένη τεχνολογία διοίκησης στόλου”, δήλωσε ο Bevery Wise, Περιφερειακός Διευθυντής Λύσεων Κινητικότητας Webfleet της Bridgestone ΗΒ-Ιρλανδίας.

Προηγούμενο άρθροTo instacar στις κορυφαίες startup στη Νότια Ευρώπη
Επόμενο άρθροΕυρωπαϊκή αγορά ενοικίασης αυτοκινήτου