Η χρήση του smartphone κατά την οδήγηση μπορεί να γίνει παρελθόν στην πρωτεύουσα του Βελγίου. Η Περιφέρεια των Βρυξελλών εργάζεται πάνω σε ένα ψηφιακό εργαλείο για την παρεμπόδιση των smartphones, ώστε οι οδηγοί να μη μπορούν να τα χρησιμοποιούν ενώ βρίσκονται στο τιμόνι. Η χρήση ενός hands-free kit θα παραμείνει δυνατή.

Παρά τις διάφορες εκστρατείες ευαισθητοποίησης στο παρελθόν, πολλοί οδηγοί στις Βρυξέλλες (όπως και στην Αθήνα) εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το smartphone τους κατά την οδήγηση, αναγκάζοντας τις αρχές να προκηρύξουν δράσεις για πρωτοβουλίες που να συνδυάζουν την οδική ασφάλεια με την ψηφιακή διάσταση. Τα προγράμματα που θα επιλεγούν ενδέχεται να περιλαμβάνουν σύστημα αποκλεισμού του τηλεφώνου μόλις το αυτοκίνητο αρχίσει να κινείται. Σε πρώτο στάδιο, θα πρόκειται για ένα εθελοντικό πρόγραμμα, σύμφωνα με την Bianca Debaets, Υπουργό Εσωτερικών της Κυβέρνησης για την Οδική Ασφάλεια και την Ψηφιακή Αλλαγή.

Ο αποκλεισμός των smartphones μπορεί να επιτευχθεί χρησιμοποιώντας την εφαρμογή SafeDrivePod, η οποία απαιτεί από τους οδηγούς να εγκαταστήσουν μια μικρή συσκευή στο χώρο του συνοδηγού και να κατεβάσουν την εφαρμογή SafeDrivePod στο smartphone. Μόλις ενεργοποιηθεί, το pod κλειδώνει την οθόνη του smartphone μόλις το όχημα υπερβεί την ταχύτητα των 10km/h. Το SafeDrivePod επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν το smartphone τους μέσω του hands-free kit τους.

Προηγούμενο άρθροCitroën Winter Smile Days
Επόμενο άρθροLagonda All-Terrain Concept