Βραβείο στο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία

Το έξυπνο, συνδεδεμένο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία διακρίθηκε με το βραβείο του “Εργοστασίου της Χρονιάς”.

Στις 14 Μαρτίου, η εταιρεία συμβούλων Kearney, σε συνεργασία με τη Süddeutscher Verlag Veranstaltungen και το περιοδικό Produktion, ανακήρυξαν το εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία ως το εργοστάσιο της χρονιάς.

Το εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας στη Σαξονία ξεπέρασε τους ανταγωνιστές του αποσπώντας τα εύσημα της επιτροπής κριτών που το επισκέφτηκαν το περασμένο φθινόπωρο. Σχεδόν 100 εργοστάσια διεθνώς υπέβαλαν υποψηφιότητα για το διάσημο βραβείο του κλάδου.

Το έξυπνο, συνδεδεμένο εργοστάσιο, λιτό και πράσινο

Η Porsche υλοποιεί το όραμά της για ένα έξυπνο, συνδεδεμένο εργοστάσιο μέσω της προσέγγισης Smart Factory. Βασίζεται σε αποτελεσματικές διαδικασίες εξοικονόμισης πόρων – έξυπνες, λιτές και πράσινες. Η νέα διαδικασία «ένωσης» στο εργοστάσιο συναρμολόγησης είναι ένα παράδειγμα λιτής μικτής παραγωγής με υψηλό βαθμό πολυπλοκότητας. Η «ένωση» είναι το επίκεντρο της παραγωγής αυτοκινήτου, όταν το σασί και το αμάξωμα ενώνονται μεταξύ τους. Στη Λειψία, η διαδικασία ένωσης έχει σχεδιαστεί για μέγιστη ευελιξία: αυτοκίνητα με τρεις διαφορετικούς τύπους μετάδοσης κίνησης – καύσης, υβριδικό και ηλεκτρικό – παράγονται σε μια ενιαία γραμμή συναρμολόγησης. Έχει επίσης ενσωματωθεί η παρακολούθηση μπαταρίας με κάμερα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μαζί με ένα αυτόματο σύστημα μέτρησης για την επιθεώρηση των σπειρωμάτων των βιδών.

Η βιωσιμότητα και η δέσμευση στην κοινωνία ως περαιτέρω παράγοντες επιτυχίας

Η Porsche σκοπεύει να μειώσει όσο το δυνατόν τον αντίκτυπό της στο περιβάλλον. Μια πτυχή του οράματός της για εργοστάσιο μηδενικών επιπτώσεων είναι η προώθηση της κυκλικής οικονομίας, της βιοποικιλότητας και της ποιότητας του αέρα. Από το 2017, το εργοστάσιο της Λειψίας χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια μόνον από ανανεώσιμες πηγές. Η παραγωγή του είναι ουδέτερη CO₂ από το 2021. Μέρος της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από το ίδιο το εργοστάσιο, μέσω τεσσάρων φωτοβολταϊκών συστημάτων συνολικής ισχύος περίπου 9,4 MWp (μεγαβάτ αιχμής). Η Porsche επιδιώκει ουδέτερες εκπομπές άνθρακα σε όλη την αλυσίδα αξίας των νέων της αυτοκινήτων έως το 2030.

Προηγούμενο άρθροΕξαιρετικές οι επιδόσεις της Arval το 2023
Επόμενο άρθροΤο αστικό crossover SUV Škoda Epiq