Alain van Groenendael, Πρόεδρος και CEO της Arval

Η διεθνής εταιρεία leasing Arval ανακοίνωσε θετικά αποτελέσματα για το 2023, με αύξηση του στόλου της και κέρδη προ φόρων.

Η ετήσια οικονομική κατάσταση της Arval αναφέρει πως ο χρηματοδοτούμενος στόλος της έφτασε τα 1.701.540 οχήματα στα τέλη του 2023, αύξηση 6,9% έναντι του προηγούμενου έτους, που οφείλεται κυρίως στις λιανικές πωλήσεις. Η Arval παρέχει 1.135.067 οχήματα στον εταιρικό τομέα, σημειώνοντας αύξηση 5,9% σε σχέση με το 2022 και η δραστηριότητα λιανικής αυξήθηκε κατά 9% στα 506.352 οχήματα, καθώς ιδιώτες και ΜΜΕ επιλέγουν το leasing.

Εξηλεκτρισμός

Ο στόλος BEV της Arval αυξήθηκε κατά 85% στα 166.363 οχήματα στο τέλος του έτους και το 22% των παραλαβών νέων οχημάτων το τέταρτο τρίμηνο του 2023 ήταν ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών εκπομπών.

Συνολικά, τα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας του BNP Paribas Group αυξήθηκαν κατά 22,9% στα 16.096 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων ήταν 13,6% υψηλότερα, φτάνοντας στα 1.891,8 εκατ. ευρώ.

Ομαλοποίηση της αγοράς μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Ενώ τα ακαθάριστα λειτουργικά έσοδα της Arval (εξαιρουμένων των εσόδων από πωλήσεις οχημάτων) αυξήθηκαν κατά 14,1%, τα περιθώρια συμβολαίων leasing μειώθηκαν κατά 7,8% σε σύγκριση με το 2022, κυρίως λόγω των υψηλότερων επιτοκίων και του υψηλότερου κόστους χρηματοδότησης των οχημάτων που παραγγέλθηκαν αλλά δεν παρελήφθησαν ακόμα. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι τα έσοδα του remarketing ανά όχημα θα μειωθούν καθώς οι τιμές στην αγορά μεταχειρισμένων «εξομαλύνονται σταδιακά, αν και σε υψηλά επίπεδα».

Τους τελευταίους μήνες η Arval παρουσίασε μια σειρά νέων προϊόντων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της Arval Charging Services, που επιτρέπει στους πελάτες να συνδυάζουν φορτιστή με leasing ηλεκτρικού οχήματος. Νέα συμφωνία με την Element και τη Sumitomo Mitsui Auto Service για παροχή παγκόσμιας λύσης leasing στόλου για πολυεθνικούς πελάτες. Και στρατηγική συνεργασία με την BYD για παροχή υπηρεσιών leasing λευκής ετικέτας στον κινέζο κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων.

Συνδεδεμένη ασφάλιση

Η Arval λανσάρει επίσης προσφορά συνδεδεμένης ασφάλισης, με φθηνότερα ασφάλιστρα για πελάτες ασφαλούς οδήγησης, στην Ιταλία (όπου τα στοιχεία δείχνουν μείωση κατά το ήμισυ των οδικών συγκρούσεων) την Ισπανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο. Η Arval πρόκειται να συνδέσει το 80% του στόλου της έως το 2025 και ήδη λαμβάνει δεδομένα τηλεμετρίας από 633.000 οχήματα.

Στον τομέα της κινητικότητας, το Arval Flex, το ευέλικτο πρότυπο leasing της εταιρείας, σημείωσε αύξηση 8,6% το 2023 με στόλο 60.121 οχημάτων και 105.000 ενεργών χρηστών και το Arval Car-sharing επεκτάθηκε σε 15 χώρες, με 125.000 κρατήσεις πέρυσι. Η Arval σημείωσε επίσης αύξηση 65% σε ετήσια βάση στην δραστηριότητα leasing ποδηλάτων, η οποία διατίθεται πλέον σε 14 χώρες.

Ο Alain van Groenendael, Πρόεδρος και CEO της Arval, δήλωσε: «Επιθυμώ να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους της Arval για τη συμβολή τους σε αυτήν την πολύ καλή επίδοση».

Προηγούμενο άρθροAlfa Romeo Tonale PHEV Q4 Sprint
Επόμενο άρθροΒραβείο στο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία