Volvo Group Venture Capital: επένδυσε στην Flock Freight

Η Volvo Group Venture Capital AB επένδυσε στην Flock Freight, μια εταιρεία τεχνολογίας που εδρεύει στη Solana Beach της Καλιφόρνια, η οποία συγκεντρώνει αποστολές φορτίων προς πλήρωση αχρησιμοποίητου χώρου ρυμουλκών.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί αλγόριθμους για την αντιστοίχιση πολλαπλών αποστολών LTL (μικρών αποστολών φορτίου) σε ένα ενιαίο φορτίο διαμοιρασμού που απαλείφει όλους τους τερματικούς σταθμούς και κόμβους, βελτιώνοντας την ποιότητα και την απόδοση.

Η Flock Freight επιτρέπει στους μεταφορείς να διακινούν αποστολές LTL πιο αποτελεσματικά και χωρίς ζημιές. Μειώνει το πλήθος χειρισμών των φορτίων αποφεύγοντας τους κόμβους και επιτρέπει στους μεταφορείς να γεμίζουν αχρησιμοποίητους χώρους ρυμουλκών στις αποστολές τους. Η λύση φορτίου διαμοιρασμού απαλείφει την ανάγκη τερματικών σταθμών και μειώνει τις σχετικές εκπομπές άνθρακα.

“Αναζητούμε νεοφυείς επιχειρήσεις που οικοδομούν το μέλλον με τεχνολογικές εξελίξεις που θα μεταμορφώσουν τον κλάδο μεταφορών. Πιστεύουμε πως το επιχειρηματικό μοντέλο και η τεχνολογία της Flock Freight θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο μέλλον των οδικών εμπορευματικών μεταφορών”, αναφέρει ο Martin Witt, Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της Volvo Group Venture Capital.

“Η Flock Freight μπορεί να προσφέρει στο Volvo Group περισσότερες γνώσις για τη βελτιστοποίηση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών. Μαζί μπορούμε να προσφέρουμε στους πράκτορές μας και στους πελάτες τους πρόσθετες υπηρεσίες”, δήλωσε ο Dan Tram, Διευθυντής Επενδύσεων της Volvo Group Venture Capital.

Ο ρόλος της Volvo Group Venture Capital είναι να πραγματοποιεί επενδύσεις που φέρνουν μετασχηματισμό, διευκολύνοντας τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και λύσεων και να υποστηρίζει συνεργασίες μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων και Volvo Group.

Στο πλαίσιο των τάσεων που διαμορφώνουν το μέλλον των μεταφορών και των στρατηγικών προτεραιοτήτων του Volvo Group, οι βασικοί τομείς επενδύσεων της Volvo Group Venture Capital είναι επί του παρόντος οι υπηρεσίες logistics, οι λύσεις χώρων εγκαταστάσεων και οι ηλεκτρικές υποδομές. Ο οργανισμός έχει παγκόσμιο προσανατολισμό, αλλά εστιάζει στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Η συναλλαγή δεν έχει σημαντική επίδραση στα κέρδη ή την οικονομική θέση του Volvo Group.

 

Προηγούμενο άρθροGreen NCAP: αποτελέσματα για 24 αυτοκίνητα
Επόμενο άρθροΘετική ανταπρόκριση των Δήμων στην Ηλεκτροκίνηση