Η Volvo Group Venture Capital AB επένδυσε στην Adnavem, μια διαδικτυακή αγορά υπηρεσιών μεταφοράς εμπορευμάτων. Η Adnavem προσφέρει διαχωρισμένες μεταφορές πόρτα – πόρτα, με επίκεντρο την Ασία και τη Βόρεια Ευρώπη.

H Adnavem, η οποία ιδρύθηκε το 2017 και εδρεύει στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, φέρνει επανάσταση στον κλάδο μεταφορών και logistics παρέχοντας διαχωρισμένες υπηρεσίες μεταφορών, όπου οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν τους παρόχους υπηρεσιών κάθε τμήματος της αλυσίδας logistics.

“Σήμερα οι διαχωρισμένες υπηρεσίες αποτελούν ισχυρή τάση σε πολλούς κλάδους, κάτι που επανασχεδιάζει τον χάρτη του κλάδου μεταφορών. Η Adnavem προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες σε αγοραστές φορτίων, αλλά και καλύτερους όρους σε εταιρείες οδικών μεταφορών, κάτι πολύ σημαντικό για εμάς. Μοιραζόμαστε τον σαφή στόχο αποτελεσματικότερων μεταφορών και επομένως πιο φιλικών προς το περιβάλλον, με τη βοήθεια της τεχνολογίας”, λέει ο Erik Johansson, Διευθυντής Επενδύσεων της Volvo Group Venture Capital.

“Είμαστε έτοιμοι να μετασχηματίσουμε τον κλάδο πολυτροπικών μεταφορών. Η επένδυση της Volvo Group Venture Capital θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξής μας και θα θέσει τα θεμέλια για μια εξαιρετική συνεργασία. Με την ψηφιοποίηση και την αυτοματοποίηση της διαδικασίας μεταφοράς εμπορευμάτων, μπορούμε να βοηθήσουμε τους πελάτες μεταφορών να εντοπίσουν τις καλύτερες αλυσίδες μεταφορών και να επιτύχουν μια καλή ισορροπία μεταξύ τιμής, ταχύτητας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων”, λέει ο Andreas Wramsmyr, ιδρυτής και CEO της Adnavem.

Ο ρόλος της Volvo Group Venture Capital είναι η πραγματοποίηση επενδύσεων που φέρνουν μετασχηματισμό, διευκολύνοντας τη δημιουργία νέων υπηρεσιών και λύσεων και στηρίζοντας συνεργασίες μεταξύ start-up και Volvo Group.

Στο πλαίσιο των τάσεων που διαμορφώνουν το μέλλον των μεταφορών και των στρατηγικών προτεραιοτήτων του Volvo Group, οι βασικοί τομείς επενδύσεων της Volvo Group Venture Capital είναι οι υπηρεσίες logistics, οι λύσεις εργοταξίων και οι ηλεκτρικές υποδομές. Ο οργανισμός προσβλέπει διεθνώς, αλλά εστιάζει στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Η συναλλαγή δεν έχει σημαντική επίδραση στα κέρδη ή την οικονομική κατάσταση του Volvo Group.

Προηγούμενο άρθροΤαξινομήσεις επιβατικών στην ΕΕ, πτώση 7,8% τον Οκτώβριο
Επόμενο άρθροFCA Heritage: 5 χρόνια δυναμικής παρουσίας