Volvo Group, η έλλειψη ημιαγωγών επιδρά στην παραγωγή

Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγή του Volvo Group κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου επαγγελματικών οχημάτων και μηχανημάτων κατασκευών.

Στις αρχές του τριμήνου, το Volvo Group θα εφαρμόσει ημέρες στάσης στις παγκόσμιες δραστηριότητες κατασκευής φορτηγών. Συνολικά, εκτιμάται πως θα κυμαίνονται μεταξύ δύο και τεσσάρων εβδομάδων ανάλογα με το εργοστάσιο παραγωγής. Επιπλέον, αναμένεται πως οι ανατροπές θα επηρεάσουν τους άλλους τομείς δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Το μέλλον της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού ημιαγωγών και άλλων παρελκομένων είναι επί του παρόντος απροσδιόριστο και επικρατεί αβεβαιότητα ως προς τις εξελίξεις.

Οι ανατροπές αναμένεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα κέρδη και τη ρευστότητα. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, το Volvo Group και οι συνεργάτες του εργάζονται συστηματικά για να ελαχιστοποιήσουν το πλήθος των οχημάτων που επηρεάζονται από την έλλειψη ημιαγωγών και τον αντίκτυπο στους πελάτες, διατηρώντας την ευελιξία που θα τους επιτρέψει να αυξήσουν την παραγωγή όταν καταστεί εφικτό.

Το Volvo Group είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές φορτηγών, λεωφορείων, εξοπλισμού κατασκευών και κινητήρων -βιομηχανικών και θαλάσσης- στον κόσμο. Ο Όμιλος παρέχει επίσης ολοκληρωμένες λύσεις για χρηματοδότηση και εξυπηρέτηση. Εδρεύει στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, απασχολεί σχεδόν 100.000 άτομα, διατηρεί 18 εγκαταστάσεις παραγωγής και εξυπηρετεί πελάτες σε περισσότερες σε 190 αγορές. Το 2020, οι καθαρές πωλήσεις του ανήλθαν σε περίπου 338 δισεκατομμύρια SEK (33,6 δισ. ευρώ).

Προηγούμενο άρθροΣημείο αναφοράς το νέο Golf R με 320 PS
Επόμενο άρθροDataforce: Η αγορά στόλου μειώνει τις επιπτώσεις του lockdown