Volvo Cars και Plugsurfing συνεργάζονται στη φόρτιση
Volvo Cars and Plugsurfing offer Europe-wide charging service on all electric models

Η Volvo Cars συνεργάζεται με την Plugsurfing για να προσφέρει πανευρωπαϊκή υπηρεσία φόρτισης για όλα τα ηλεκτρικά της μοντέλα.

Οι οδηγοί των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων Volvo Recharge στην Ευρώπη θα αποκτήσουν σύντομα εύκολη πρόσβαση σε πάνω από 200.000 σημεία φόρτισης, καθώς η Volvo επέλεξε την εταιρεία φόρτισης Plugsurfing ως συνεργάτη της, προσφέροντας απρόσκοπτες διαδρομές μεγάλων αποστάσεων σε ολόκληρη την ήπειρο.

Με τη συμφωνία αυτή η Volvo Cars θέλει να εξαλείψει τα πιο συνηθισμένα εμπόδια για τους οδηγούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η δύσκολη πρόσβαση σε σημεία φόρτισης και μια εξαιρετικά κατακερματισμένη ευρωπαϊκή αγορά υποδομών φόρτισης.

Η συμφωνία με την Plugsurfing, έναν από τους μεγαλύτερους και ταχέως αναπτυσσόμενους φορείς δικτύου φόρτισης στην Ευρώπη, επιτρέπει στους οδηγούς να φορτίζουν εύκολα το ηλεκτρικό τους Volvo ανεξαρτήτως τοποθεσίας και καταργεί την ανάγκη αμέτρητων εθνικών συνδρομών.

Ένας λογαριασμός Plugsurfing, ο οποίος θα περιλαμβάνεται σε κάθε αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο Volvo Recharge στην Ευρώπη, παρέχει πρόσβαση σε πολλά τοπικά δίκτυα φόρτισης σε όλη την Ευρώπη, επιτρέποντας απρόσκοπτα διασυνοριακά ταξίδια με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η πλατφόρμα Plugsurfing παρέχει επίσης δυνατότητες για άλλες νέες υπηρεσίες σχετικές με τη φόρτιση, που ενδέχεται να προστεθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Οι οδηγοί θα μπορούν να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους με ανέπαφη χρεωστική κάρτα ή εφαρμογή smartphone σε οποιοδήποτε από τα 200.000+ σημεία φόρτισης που υποστηρίζονται από την Plugsurfing σε 38 ευρωπαϊκές χώρες. Όλες οι χρεώσεις και οι πληρωμές αντιμετωπίζονται σε μηνιαία βάση, ενώ η Plugsurfing δεν δεσμεύει τους πελάτες με συνδρομή για χρήση της υπηρεσίας.

“Η υπηρεσία Plugsurfing θα καλύψει όλες τις ανάγκες φόρτισης και οδήγησης: τις καθημερινές μετακινήσεις, την επιτόπια φόρτιση και τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων”, δήλωσε ο Björn Annwall, επικεφαλής EMEA της Volvo Cars. “Αυτή η ελευθερία καθιστά την οδήγηση ενός ηλεκτρικού Volvo ακόμα πιο απολαυστική και χωρίς προβλήματα”.

Μέσω της εφαρμογής Plugsurfing ή του συστήματος ψυχαγωγίας Android, οι πελάτες των ηλεκτρικών Volvo μπορούν να επιλέξουν σημεία φόρτισης ανά τοποθεσία, διαθεσιμότητα σε πραγματικό χρόνο και ταχύτητα φόρτισης. Η εφαρμογή εμφανίζει επίσης πληροφορίες τιμών κάθε σημείου φόρτισης, καθιστώντας τη διαδικασία εύκολη και διαφανή.

Όπως και η Volvo Cars, η Plugsurfing επικεντρώνεται στην αειφορία, καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει το δίκτυο προμηθευτών της και δίνει προτεραιότητα στους προμηθευτές που λειτουργούν με ανανεώσιμη ενέργεια.

“Από κοινού με τη Volvo Cars, η Plugsurfing διαθέτει ένα ισχυρό όραμα για την αειφορία και την απλοποίηση της φόρτισης του αυτοκινήτου”, δήλωσε η Anne Jalkala, CEO της Plugsurfing. “Συνεργαζόμενοι με τη Volvo Cars για την ηλεκτροκίνηση της κινητικότητας και τη σύνδεση των οδηγών με την ενέργεια, στοχεύουμε στην κινητικότητα μηδενικών εκπομπών των μελλοντικών γενιών οδηγών”.

Η Volvo Cars θα εξοπλίσει το αμιγώς ηλεκτρικό XC40 Recharge P8 με την υπηρεσία Plugsurfing όταν αρχίσουν οι παραδόσεις αργότερα φέτος.

Το XC40 Recharge P8 είναι το πρώτο μιας οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών Volvo και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας. Το τετρακίνητο XC40 Recharge P8 προσφέρει εμβέλεια άνω των 400 χλμ (WLTP) με μία μόνο φόρτιση και αποδίδει 408hp. Η μπαταρία φορτίζει στο 80% της χωρητικότητάς της σε 40 λεπτά σε ένα σημείο γρήγορης φόρτισης DC.

Τα επόμενα χρόνια, η Volvo Cars σκοπεύει να συνεχίσει να παράγει περισσότερα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Στόχος είναι μέχρι το 2025 ο παγκόσμιος όγκος πωλήσεών της να αποτελείται κατά 50% από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το υπόλοιπο από υβριδικά.

 

Προηγούμενο άρθροHyundai – Kia: νέα τεχνολογία αντλίας θερμότητας
Επόμενο άρθροΙαπωνία: Άρχισαν οι πωλήσεις του νέου Nissan Kicks