Volvo Cars and China Unicom collaborate on 5G communication technology development in China

Η Volvo Cars και ο κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιών China Unicom ενώνουν τις δυνάμεις τους στη χρήση της τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας νέας γενιάς 5G για επικοινωνία μεταξύ αυτοκινήτων και υποδομής στην Κίνα.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να συνεργαστούν για την έρευνα, την ανάπτυξη και τις δοκιμές εφαρμογών 5G σε αυτοκινητα και της αναδυόμενης τεχνολογίας “οχήματος προς όλα” (vehicle-to-everything -V2X).

Ως πέμπτη γενιά τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας, η 5G είναι πολύ ταχύτερη, έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα δεδομένων και προσφέρει χαμηλότερους χρόνους απόκρισης από την προκάτοχό της 4G. Καθώς μπορούν να μεταφερθούν περισσότερα δεδομένα από και προς τα αυτοκίνητα ταχύτερα και με μικρότερο χρόνο απόκρισης, μπορούν να ενσωματωθούν και περισσότερες εφαρμογές στα αυτοκίνητα.

Η Volvo Cars και η China Unicom διερευνούν μια σειρά διαφορετικών εφαρμογών της τεχνολογίας 5G στην επικοινωνία μεταξύ αυτοκινήτων και υποδομών στην Κίνα, εντοπίζοντας πιθανές βελτιώσεις σε τομείς όπως η ασφάλεια, η βιωσιμότητα, η ευκολία των πελατών και η αυτόνομη οδήγηση.

Για παράδειγμα, όταν ένα αυτοκίνητο ενημερωθεί για προβλήματα κυκλοφορίας στην πορεία του, όπως οδικά έργα, συμφόρηση ή ατυχήματα, μπορεί να λάβει προληπτικά μέτρα, όπως η επιβράδυνση ή η πρόβλεψη διαφορετικής διαδρομής. Αυτό μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της κυκλοφοριακής ασφάλειας των επιβατών, αποφεύγοντας ταυτόχρονα την κυκλοφορία εκκίνησης και στάσης, ενώ η αποφυγή συχνών στάσεων βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση.

Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να βρίσκουν τα αυτοκίνητα ελεύθερες θέσεις στάθμευσης ευκολότερα, με τη βοήθεια κάμερας κυκλοφορίας. Τα αυτοκίνητα μπορούν επίσης να επικοινωνούν με τους φωτεινούς σηματοδότες για τη διατήρηση μιας βέλτιστης ταχύτητας και τη δημιουργία ενός “πράσινου κύματος” και μεταξύ τους για ασφαλέστερες εξόδους και εισόδους στους αυτοκινητόδρομους.

Henrik Green – Senior Vice President Research & Development

“Η Volvo υπήρξε πρωτοπόρος στην αντίληψη των δυνατοτήτων σύνδεσης των αυτοκινήτων μας ώστε να δημιουργηθούν νέα συστήματα και υπηρεσίες, όπως η ανίχνευση και ενημέρωση μεταξύ οχημάτων για την ολισθηρότητα δρόμων”, δήλωσε ο Henrik Green, chief technology officer της Volvo Cars. “Με το 5G, η απόδοση του δικτύου βελτιώνεται, επιτρέποντας την εφαρμογή πολλών άλλων κρίσιμων υπηρεσιών σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες μπορούν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ασφάλεια στον οδηγό και να του χαρίσουν μια ανετότερη και πιο ευχάριστη διαδρομή. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την China Unicom για την ανάπτυξη αυτών των υπηρεσιών για την κινεζική αγορά”.

Ο αντιπρόεδρος του Ομίλου China Unicom, Liang Baojun, δήλωσε: “Ως πρωτοπόρος καινοτομίας στην τεχνολογία 5G, η China Unicom δεσμεύεται να δημιουργήσει νέες υποδομές πληροφοριών και λύσεις στον τομέα της έξυπνης διαδικτυακής σύνδεσης για καλύτερη εμπειρία των χρηστών. Η 5G θα επιτρέψει την πλήρη ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης, θα βελτιώσει την ασφάλεια της οδήγησης και θα προσφέρει νέα εμπειρία, δημιουργώντας ένα συνεργατικό σύστημα εξυπηρέτησης ‘ανθρώπων, οχημάτων, δρόμων, δικτύου και cloud’. Αναμένεται ειλικρινής συνεργασία μεταξύ της China Unicom και της Volvo Cars για την από κοινού ανάπτυξη μιας επιχειρηματικής πορείας στα εθνικά πρότυπα της Κίνας, που θα αποτελέσει βιομηχανικό μοντέλο”.

Η Κίνα αναπτύσσει επί του παρόντος το 5G στις μεγάλες της πόλεις με την υποστήριξη της China Unicom και άλλων. Όπως και οι περισσότερες περιοχές, η Κίνα αναμένεται να εφαρμόσει τα δικά της περιφερειακά πρότυπα για τις τεχνολογίες “οχήματος προς όλα” (V2X).

Η συνεργασία της Volvo Cars με την China Unicom την προετοιμάζει κατάλληλα για τις τοπικές απαιτήσεις και την ισχυρή παρουσία της στο V2X στη μεγαλύτερη αγορά της. Η Volvo Cars σχεδιάζει να εγκαταστήσει σύνδεση 5G στην επόμενη γενιά Volvo, με βάση την αρχιτεκτονική σπονδυλωτών οχημάτων SPA2 επόμενης γενιάς.

 

Προηγούμενο άρθροΗ Hyundai και η Kia επενδύουν στρατηγικά στην Arrival
Επόμενο άρθροH Abarth φιλοξενεί το e-Mobility της FCA