(από δεξιά) Edward Lee, EVP και επικεφαλής του τμήματος επαγγελματικών οχημάτων της Hyundai, Albert Biermann, Πρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης του Hyundai Motor Group, Denis Sverdlov, CEO της Arrival, Avinash Rugoobur, CSO της Arrival

Η Hyundai Motor Company και η Kia Motors Corporation ανακοίνωσαν, στις 16 Ιανουαρίου, μια στρατηγική επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ σε μια νέα συνεργασία με την Arrival, μια βρετανική startup ηλεκτρικών οχημάτων.

  • Η συμφωνία επιταχύνει τον μετασχηματισμό της Hyundai και της Kia για καθαρή κινητικότητα
  • Η επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ επιτρέπει την από κοινού ανάπτυξη βαν φιλικών προς το περιβάλλον άλλων προϊόντων εφοδιαστικής, ride-hailing κατά παραγγελία και εταιρείες συγκοινωνιών με λεωφορεία
  • Η εταιρική σχέση επωφελείται από την κλιμακωτή τεχνολογία πλατφόρμας «skateboard» της Arrival για την υποστήριξη μελλοντικών Οχημάτων Ειδικού Σκοπού (PBV) των Hyundai και Kia
  • Η Arrival έχει αναπτύξει ίδιο λογισμικό, υλικά, εξαρτήματα και άλλες τεχνολογίες για την ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων Γενιάς 2.0
  • Ενισχύει τη στρατηγική της Hyundai-Kia για την ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων

Μέσω της εταιρικής σχέσης, η Hyundai και η Kia σχεδιάζουν να παράγουν οικονομικά, προσιτά, μικρού και μεσαίου μεγέθους, ηλεκτρικά βαν και άλλα προϊόντα για επιχειρήσεις εφοδιαστικής, ride-hailing κατ’ απαίτηση και εταιρείες συγκοινωνιών με λεωφορεία. Η κλιμακωτή ηλεκτρική πλατφόρμα της Arrival μπορεί να προσαρμοστεί σε πολλαπλές κατηγορίες και τύπους οχημάτων, που η Arrival, η Hyundai και η Kia θα διερευνήσουν για την ανάπτυξη μιας γκάμας Οχημάτων Ειδικής Κατασκευής (PBV).

Η συνεργασία με την Arrival θα βοηθήσει την Hyundai και την Kia να ανταποκριθούν στην ταχέως αυξανόμενη ζήτηση φιλικών προς το περιβάλλον επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη και να επιταχύνουν τη μετατροπή τους από κατασκευαστές αυτοκινήτων σε παρόχους καθαρής κινητικότητας.

Ο Albert Biermann, Πρόεδρος και Διευθυντής του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Hyundai Motor Group και ο Denis Sverdlovsk, CEO της Arrival, υπέγραψαν συμφωνία για την επένδυση και την από κοινού ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων στην έδρα της Hyundai και της Kia στη Σεούλ. Η Hyundai θα συνεισφέρει 80 εκατ. ευρώ και η Kia 20 εκατ. ευρώ στο σύνολο της επένδυσης.

Ο Albert Biermann, Πρόεδρος και Διευθυντής του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης του Ομίλου Hyundai Motor, δήλωσε: “Η αγορά φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων στην Ευρώπη αναμένεται να αναπτυχθεί ταχέως λόγω της θέσπισης περαιτέρω περιβαλλοντικών κανονισμών. Μέσω της από κοινού ανάπτυξης ηλεκτρικών επαγγελματικών οχημάτων με την Arrival, θα μπορέσουμε να αποκτήσουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να εδραιώσουμε σταδιακά την πρωτοπορία μας στην παγκόσμια αγορά φιλικών προς το περιβάλλον οχημάτων, με την Ευρώπη να πρωτοστατεί”.

Ο Denis Sverdlovsk, CEO της Arrival, δήλωσε: “Η Arrival δημιούργησε μια κατηγορία προϊόντων που αλλάζει τα δεδομένα – ηλεκτροκίνητα οχήματα γενιάς 2.0. Η Hyundai και η Kia κατασκευάζουν εκπληκτικά οχήματα ιδιαίτερης ποιότητας και μοιράζονται το όραμά μας για ένα μέλλον ηλεκτρικής κινητικότητας. Η στρατηγική μας συνεργασία με τη Hyundai και την Kia σημαίνει πως θα αναπτύξουμε σε παγκόσμια κλίμακα τα ηλεκτρικά οχήματα γενιάς 2 στο άμεσο μέλλον”.

Η Hyundai και η Kia θα χρησιμοποιήσουν την σπονδυλωτή, κλιμακούμενη πλατφόρμα «skateboard» EV

Η Arrival ιδρύθηκε το 2015 και διαθέτει εργοστάσια παραγωγής και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Σιγκαπούρη, τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η δύναμη της εταιρείας έγκειται στην πλατφόρμα οχημάτων «skateboard» σπονδυλωτής δομής, μια οικονομικά αποδοτική βάση που ενσωματώνει μια συστοιχία μπαταριών, έναν ηλεκτρικό κινητήρα και παρελκόμενα κίνησης.

Πλήρως κλιμακούμενη για να φιλοξενεί πολλαπλούς τύπους οχημάτων, η πλατφόρμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιτάχυνση της ανάπτυξης οχημάτων για κάλυψη διαφορετικών αναγκών πελατών. Επί του παρόντος, η Arrival εκτελεί πιλοτικά έργα με πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες εφοδιαστικής χρησιμοποιώντας φορτηγά βαν αυτής της τεχνολογίας.

Με την ταχεία παγκόσμια αύξηση των online αγορών, ο όγκος των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στις αστικές περιοχές έχει αυξηθεί. Η ζήτηση για φιλικά προς το περιβάλλον επαγγελματικά οχήματα αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς οι περιβαλλοντικοί κανονισμοί γίνονται αυστηρότεροι. Από το 2021, η ΕΕ θεσπίζει τους πιο αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών οχημάτων στον κόσμο, περιορίζοντας τις μέσες εκπομπές CO2 κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας κατά περίπου 27%, από 130 g / χλμ σε 95 g / χλμ.

Συνεργαζόμενες με την Arrival, η Hyundai και η Kia σχεδιάζουν να προμηθεύουν φιλικά προς το περιβάλλον βαν και λεωφορεία – ευρύχωρα και βασισμένα στην πλατφόρμα της Arrival – σε ευρωπαϊκές εταιρίες logistics και σε εταιρείες κινητικότητας που παρέχουν υπηρεσίες ride-hailing κατ΄απαίτηση και λεωφορειακές συγκοινωνίες.

 

Προηγούμενο άρθροMercedes-Benz, για 6η χρονιά πρώτη στα premium στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροVolvo Cars και China Unicom συνεργάζονται για 5G και V2X