Η Francesca Gamboni εντάσσεται στη Volvo Cars επικεφαλής της ομάδας Προμηθειών και Εφοδιαστικής Αλυσίδας από τις 16 Οκτωβρίου, θα αναφέρεται απευθείας στον Javier Varela και θα είναι μέλος της Ομάδας Διοίκησης του Ομίλου (GMT).

Η Francesca Gamboni θα είναι υπεύθυνη για την περαιτέρω εξέλιξη της λιτής, βιώσιμης και περιφερειακής αλυσίδας εφοδιασμού, ενισχύοντας την σημαντική δραστηριότητα της Volvo Cars.

Η Francesca Gamboni eίναι κάτοχος Master of Science στη Μηχανική Βιομηχανικής Τεχνολογίας, με στιβαρό υπόβαθρο στην αυτοκινητοβιομηχανία και την αλυσίδα εφοδιασμού, σε συνδυασμό με ευρεία εμπειρία σε άλλους κλάδους. Κατά τα πλέον πρόσφατα καθήκοντά της, ως Chief Supply Chain Officer του Accell Group, είχε αναλάβει την διαχείριση της παραγωγής, των logistics, των προμηθειών, της ποιότητας και της ανάπτυξης νέων προϊόντων του Ομίλου. Τα προηγούμενα καθήκοντά της αφορούσαν στην Stellantis, την L’Oréal, την Renault-Nissan, την Bosch, την Alcan (Rio Tinto) και άλλους.

«Η εμπειρία της Francesca συνδυάζει την ευρεία κατανόηση της αυτοκινητοβιομηχανίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας με την δραστηριοποίηση σε διάφορους κλάδους», δήλωσε ο Javier Varela, Chief Operating Officer και Αναπληρωτής CEO. «Η Francesca επέδειξε στιβαρή ηγεσία και αποτελέσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της και ταιριάζει απολύτως στην ομάδα μας προμηθειών και εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς εστιάζουμε περαιτέρω στην ψηφιοποίηση, την E2E και τη βιώσιμη δράση».

Η Francesca Gamboni εντάσσεται στη Volvo Cars καθώς η εταιρεία επιταχύνει την πορεία της για να καταστεί πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030 και θα έχει έδρα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Γκέτεμποργκ.

«Είμαι ενθουσιασμένη που εντάσσομαι στη Volvo Cars, ιδιαίτερα τώρα που η εταιρεία προσπαθεί για την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη κινητικότητα», δήλωσε η κ. Gamboni. «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους νέους συναδέλφους μου παγκόσμιας κλάσης για να καταστήσουμε τη μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα θεμέλιο των λειτουργιών μας στις προμήθειες και την αλυσίδα εφοδιασμού».

Φωτογραφία: Volvo Cars

Προηγούμενο άρθροΗ Lisa Materazzo CMO της Ford
Επόμενο άρθροΟ Wayne Griffiths CEO of the Year στην Ισπανία